Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Accuproblemen

Anoniem
derkdejong
3 antwoorden
 • Hallo,

  Onlangs heb ik mijn pc geformateerd, en sindsdien heb problemen met mijn accu. Normaal gezien zou hij een melding moeten geven als het accuniveau laag is (13%) en zou hij op kritiek niveau (8%) naar sluimerstand moeten gaan, dit zijn de standaard instellingen en staat nog steeds zo ingesteld.
  Nu gebeurt het vaak dat ik helemaal geen melding heb van laag accuniveau (heel af en toe wel, dat is ook vreemd), maar ook: hij gaat niet meer naar sluimerstand, hij valt plotseling uit (met na opnieuw opstarten de melding dat de computer niet correct is afgesloten, waar je o.a. kan kiezen voor normaal opstarten, opstarten in veilige modus etc.). Ik heb het net nog voorgehad, en na aansluiting op netstroom was het accuniveau 4-5%, dus onder het peil van enerzijds de melding, maar vooral ook het niveau waar hij naar sluimerstand moet gaan.
  Het vreemde is dat ik vóór de format helemaal geen problemen had met de accu van mijn laptop, dus een defecte accu lijkt me wel heel toevallig.

  Kan iemand me helpen? Alvast bedankt.
 • geformatteerd, dus een nieuw besturingssysteem geïnstalleerd.
  het lijkt erop dat je de drivers voor de diverse onderdelen van je pc niet hebt geïnstalleerd. ook de accusignalering is niet een standaard windows-onderdeel.
  ga naar de fabrikant van de laptop, en zoek mbv typenummer op de driverdownloadpagina de drivers voor jouw laptop en installeer die.
 • Bedankt voor je antwoord.
  [quote:1b6d85d3f5="derkdejong"]geformatteerd, dus een nieuw besturingssysteem geïnstalleerd.[/quote:1b6d85d3f5]
  Hij begon wat te vertragen en er stond wat rommel op, dus heb geformatteerd en hetzelfde besturingssysteem er daarna terug opgezet (met behulp van cd). Ik moet wel opmerken, oorspronkelijk had ik Vista staan, met een upgrade-cd ben ik overgegaan naar Windows 7. Het installeren van het besturingssysteem na de format is enkel gebeurt aan de hand van de upgrade-cd, ik weet niet of dit voor problemen kan zorgen?
  [quote:1b6d85d3f5="derkdejong"]
  het lijkt erop dat je de drivers voor de diverse onderdelen van je pc niet hebt geïnstalleerd. ook de accusignalering is niet een standaard windows-onderdeel.
  ga naar de fabrikant van de laptop, en zoek mbv typenummer op de driverdownloadpagina de drivers voor jouw laptop en installeer die.[/quote:1b6d85d3f5]
  Het vreemde is net dat hij af en toe wel een melding geeft van een lage accu. En melding of niet, naar sluimerstand gaan op kritiek accuniveau zou hij toch altijd moeten doen als dit zo staat ingesteld?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.