Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hardwarevraag over kapotte USB port.

Anoniem
gekl2003
4 antwoorden
 • Ik heb hier een Acer laptopje met Windows 7, het ding heeft 3 usb poorten. Links één, die rechtstreeks op het mobo zit, rechts 2, die los op een apart printplaatje zitten en met een jumper op het mobo aangesloten zijn. Één van die 2 usb poorten is kapot, van binnen afgebroken. De pootjes maakten zeer waarschijnlijk onderling contact dan wel contact met de buitenmantel (aarde). Dit gaf uiteraard een foutmelding in Windows, de usb werd uitgeschakeld. Ik heb de pootjes uit elkaar gebogen zodat ze geen contact meer met elkaar of met de buitenmantel maken en hoopte dat het weer ging werken.
  In apparaat beheer staat echter Unnown Device met een geel uitroepteken, ik heb de poort al een paar keer aan/uit geschakeld en ook verwijderd. Na opnieuw opstarten loste dat probleem echter niet op.
  Bij het opstarten krijg ik de melding :'stuurprogramma kan niet worden geïnstalleerd'.

  Vreemd genoeg doen de andere 2 usb poorten het ook niet.

  De laptop gedemonteerd en de 2 USB poorten rechts losgemaakt m.b.v. de jumper van het mobo gaf ook geen soelaar, die ene links blijft het ook niet doen.

  Heeft iemand een idee wat ik hier nog mee kan doen? Een laptop zonder usb is wel heel lastig heb ik gemerkt.

  Bedankt alvast voor jullie tijd en moeite.
 • op de buitenste contacten van de usb connector zou je 5V moeten meten.
  Als je een multimeter hebt kan je dat al testen.
 • tussen pin 1 en 4
 • Yep, gemeten en 5V is aanwezig, als ik de optische muis aansluit gaat de led ook gewoon branden dus.
  Dan zit het 'm dus in de data verbinding en zou het een driver kwestie kunnen zijn. Uiteraard heb ik dat al meerdere keren geprobeerd, maar hij vind gewoon geen andere driver, ook niet op de driver cd van acer die erbij zit. Ik heb ze allemaal al opnieuw geinstalleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.