Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Acer laptop kopen?

Anoniem
Obi-wan-kenobi
10 antwoorden
 • Vriendin in duitsland heeft een aanbieding gezien van een laptop en overweegt deze te kopen ter vervanging van een stervende netbook.

  http://www.tchibo.de/Notebook-Acer-Aspire-V5-571-p400021407.html

  Ze doet er geen bijzondere dingen mee. Surfen, video kijken, tekstverwerken en eenvoudige beeldbewerking (verkleinen, snijden, kleuren wat aanpassen, teksten toevoegen dat soort dingen).

  De info op die site is beperkt en ik heb meer informatie proberen te vinden, zonder resultaat. Het enige wat regelmatig naar boven komt is de matige bouwkwaliteit van acer.
  Kan iemand vertellen of dat inderdaad iets is om rekening mee te houden?
 • Ik vind het een vreemd apparaat, ziet eruit als een ultrabook (ook qua energiezuinige processor, maar weegt toch 2,3 kg?

  Kijk ook eens bij Medion voor laptops met een iets kleiner scherm dan 15,6", bijv.:
  http://www.medion.com/de/electronics/prod/MEDION%C2%AE++AKOYA%C2%AE+E4212+%28MD+98037%29/30013826A1
 • Duitse modellen hebben ook een andere toetsenbord indeling, Azerty ipv QWERTY. Dus houdt daar ook rekening mee.
 • Volgens mij geldt dat voor België en Frankrijk. Duitsers hebben de indeling Qwertzuiop en een paar toetsen voor klinkers met umlaut en de ß.
 • Goed punt. Ik ga er echter vanuit dat dit bij apparaten waarvoor in duitsland geadverteerd wordt wel het geval is.
 • ik heb net even op de foto's gekeken maar deze heeft een gewoon qwerty toetsenbord. Verder heb ik met Acer goede ervaringen dit is inmiddels mijn 2 Acer de vorige is inmiddels 7 jaar en doet het op het toetsenbord na, enkele letters doen het minder, nog perfect, wij gebruiken dat ouwe ding voor de muziek in ons saunacomplex en dat gaat prima
 • Inderdaad. Als dat echt zo geleverd wordt krijg je volgens mijn geïrriteerde Duitsers. Heb intussen wel de specificaties gevonden.
  Vreemd dat er weinig over te vinden is, deze gaat het niet worden denk ik.
 • Medion is meer dan goed en heeft zoal zo een veel betere en snellere service dan Acer. En Medion heeft ook een nl site.
 • Ik vind dit trouwens een vreemde site.
  Ik zou hier zeker geen laptop kopen.
  Tenzij je er misschien nog een pak koffie of een reis bij wil.
 • Tchibo is bij de oosterburen best een bekende firma. Naast eigen winkels hebben ze ook in diverse supermarkten een eigen hoek.
  Elektronica valt bij hen natuurlijk onder de branchevreemde producten. Maar dat is in Nederland niet anders, denk alleen al aan de pc/laptops van de aldi.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.