Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf blijft continu 'rommelen'

Anoniem
jawtje
8 antwoorden
 • [quote:56957e3da4="gerben"]Dat indexeren en optimaliseren kan inderdaad wel enkele dagen duren. Ik zou het eerst maar eens een tijdje aanzien.[/quote:56957e3da4]Het is me nooit eerder opgevallen en zeker geen dagen, maar ik heb natuurlijk geen andere keus dan het 'aan te zien'; het gaat vanzelf… ;-) en zoals ik al schreef, het lijkt inmiddels te zijn opgehouden.
 • Het indexeren is voor het snel kunnen zoeken op de PC. Ik zet het altijd uit omdat het vertragend werkt, zeker op ouder PC's.
 • Ik heb een oude desktop (Dell Dimension 4500) opnieuw geïnstalleerd met XP sp3. Eerst een nieuwe/andere harde schijf erin gezet (WD Caviar 307AA) na opnieuw NTFS geformatteerd te hebben.
  Alles is probleemloos verlopen, maar ik constateer dat de harde schijf steeds lijkt te staan te lezen (of schrijven?).
  Met taakbeheer zie ik geen activiteit. Er is niets actief, zelfs de virusscanner heb ik er maar eens afgegooid. Met HD Tune of Everest Home lijkt er niets aan de hand ook heb ik het hele oppervlak getest allemaal niets mis mee. Via Energiebeheer waarden ingesteld dat hij na een kort aantal minuten zou moeten uitschakelen; dat doet hij ook niet. Wat ik wel eerder constateerde is dat Speccy stukliep volgens mij zodra het de schijf wilde 'zien'.
  Wat kan hier aan de hand zijn en wat kan ik er nog aan doen?
 • Bij WD op de site kijken of ze een eigen diagnosetool voor je hd hebben (meestal wel) en test hier eens mee.
 • [quote:0dc73b1a8a="PC1"]Bij WD op de site kijken of ze een eigen diagnosetool voor je hd hebben (meestal wel) en test hier eens mee.[/quote:0dc73b1a8a]Bedankt! Dat had ik natuurlijk zelf moeten bedenken, ik had nota bene al zo'n diagnostic diskette. ;-(
  Nu doet zich echter het komische (niet echt natuurlijk) voor, dat mijn computer niet opstart van die diskette. De BIOS staat goed ingesteld zodat hij eerst naar de Removable (dus diskette) moet, maar daar fietst hij zo overheen. Wat kan ik nu doen? Ik wil natuurlijk liever niet van de diskette starten terwijl het OS (en dus de betreffende harde schijf) actief is.
 • in sommige biossen wordt onderscheid gemaakt tussen removable en floppy….
  overigens: de wd diagnosetool kan je gewoon ophalen bij wd en runnen onder windows.
  bij nieuwe installaties kan het best een tijdje duren, dat gerommel, omdat windows aan het indexeren is.
 • [quote:88001457a9="derkdejong"]in sommige biossen wordt onderscheid gemaakt tussen removable en floppy….[/quote:88001457a9]Bij deze niet; Dell weet je wel ;-(
  [quote:88001457a9]overigens: de wd diagnosetool kan je gewoon ophalen bij wd en runnen onder windows.[/quote:88001457a9]Zoals gezegd, ik had de floppy al; maar je gelooft het niet: Aanvankelijk startte hij dus niet op van diskette, dus gewoon doorlopend naar XP en wat schetst mijn verbazing? Het lijkt er nu op dat de installatie ineens wel luistert naar de 'energiebeheer-instellingen' want na een tijdje merkte ik dat alles uitgezet was. Zou dat echt zo zijn; dat moet ik eens precies controleren. Maar nu nog straffer: hij start nu wel op van diskette!?!? Dus de diagnostic gedraaid zowel Quick, geen errors als Extended, na 26minuten geen enkele onregelmatigheid gevonden, dus…???
  [quote:88001457a9]
  bij nieuwe installaties kan het best een tijdje duren, dat gerommel, omdat windows aan het indexeren is.[/quote:88001457a9]Dat is bekend, maar toch geen drie volle dagen (=ruim 72 uur!!) voor alleen een standaard XP installatie??
  Het grappige is dat ik juist deze Dell weer operationeel maakte omdat die praktisch geruisloos is, maar ja dan word je niet goed van het continue gepruttel en daarbij lijkt het me ook niet echt fijn voor de schijf.
  N.B. Hij is inmiddels weer een kwartiertje opgestart en ik verbeeld me dat het gerommel is opgehouden. Zou zo'n Dell of WD schijf werkelijk schrik hebben van een diagnostic diskette in de buurt ;-) ??
 • Dat indexeren en optimaliseren kan inderdaad wel enkele dagen duren. Ik zou het eerst maar eens een tijdje aanzien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.