Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Tablet geeft nauwelijks geluid

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik kocht onlangs op eBay een (zogenaamd) nieuw tablet. Officiëel heette het Superpad I97 maar kan daar weinig over googlen. Op de doos staat P971 en daar vind ik wat meer over. Zal wel een of ander Android Chinees zijn. Maar goed, ik wilde eens wat ervaring met een tablet opdoen en niet meteen het duurste kopen.
  Nu constateer ik echter dat er nauwelijks geluid uitkomt terwijl alles op maximum staat ingesteld. Met een koptelefoon is het beter (voldoende) maar ook de microfoon geeft ontzettende ruis. Kortom de geluidskwaliteit laat zeer te wensen over. Iemand vertelde me dat ik ook niet veel mag verwachten van die goedkopere dingen "…het is tenslotte geen iPad!!…" Dat vind ik toch wel een heel simplistisch antwoord.
  Dus mijn vraag op dit forum: Moet ik genoegen nemen met een dergelijke geluidskwaliteit of is er toch wat aan te doen?
 • Hangt ervanaf wat je ervoor betaald hebt, maar vast niet veel. Wat je ermee kunt doen is terugsturen …

  Dus maar genoegen nemen met dat erbarmelijke geluid, of een externe speaker erop aansluiten. Maar dat gaat wel ten koste van de mobiliteit. :wink:
 • [quote:0e069f2230="Obi-wan-kenobi"]Hangt ervanaf wat je ervoor betaald hebt, maar vast niet veel. Wat je ermee kunt doen is terugsturen …[/quote:0e069f2230]Daarom stelde ik hier de vraag; want als dat normaal is valt er natuurlijk niets te reclameren.
  [quote:0e069f2230]Dus maar genoegen nemen met dat erbarmelijke geluid, of een externe speaker erop aansluiten. Maar dat gaat wel ten koste van de mobiliteit. :wink:[/quote:0e069f2230]Om mobiel te blijven volstaat natuurlijk ook een headset.
  Omdat je er blijkbaar verstand van hebt ;-) weet je misschien ook hoe ik de specificaties van een tablet kan achterhalen (vergelijkbaar met bijv. een Speccy- of Everest Home-programma bij computers)?
 • Dit klinkt naar de opvolger van mijn oude FlytouchII, aka WOWpad aka Superpad.
  Geluid is idd niet t allerbeste, mijn huidige ASUS heeft iets beter geluid maar ook niet zodanig dat je Full stereo via de speakers kunt genieten.
  Wat bij mij hielp, en dan mn als je een earphone gebruikt is het progseltje Equalizer en dan daarnaast de licentie kopen voor een paar centen. Prima geluid nadien, nu ondersteunt dat spul mijn ASUS, stukken beter geluid
 • [quote:3f413c9cc3="Anjo"]Wat bij mij hielp, en dan mn als je een earphone gebruikt is het progseltje Equalizer en dan daarnaast de licentie kopen voor een paar centen. Prima geluid nadien, nu ondersteunt dat spul mijn ASUS, stukken beter geluid[/quote:3f413c9cc3]Ik ben helemaal leek met een tablet, en heb nog geen idee hoe ik wat op mijn tablet (geïnstalleerd) krijg, maar zal dit zeker eens proberen. Ik heb wel de indruk dat een programmaatje als Equalizer in beginsel uitsluitend de kwaliteit verbetert, of heb ik het mis? Waar ik in eerste instantie op uit ben is meer volume; er komt nu nauwelijks iets uit het tablet zelf.
 • Progsel staat gewoon op playstore zoals de appmarket tegenwoordig heet ( infantiel move van Googel)
  En ja, het verbetert de klankkleur, niet t volume. Maar zoals je zelf al schreef, wil je wat, kost t wat

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.