Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf probleem

Anoniem
tomvdlee
5 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Ik heb hier een MDT 80 GB IDE harde schijf van een vriend. Plotseling wilt hij niet meer opstarten en wijst hij in het BIOS aan dat het een 6.21 GB groot harde schijf is i.p.v 80 GB. Bij het opstarten van de BIOS maakt de schijf 3 keer een knarsend/krakend geluid en daarna stil. Heb op mijn pc aangesloten en met mijn harde schijf opgestart. In Device Manager zie ik bij Disk drives dit staan: WDC ROM MODEL–SABRE–ATA Device

  Ik ben naar Disk Management gegaan en daar kreeg ik een I/O error. Wat is er met de schijf gebeurt? Is er een manier om de schijf eventjes tot leven te brengen en een backup te maken van de data?
 • Vrij kansloos als hij zulke geluiden maakt en verder niets.
 • Jammer. Dacht ik uiteindelijk ook al. Misschien dat een erkend data recovery bedrijf het wel zou kunnen repareren, alleen om snel de data te backuppen.
  Bedankt voor je antwoord!
 • [quote:cd6bdd55ab="Karun"]Jammer. Dacht ik uiteindelijk ook al. Misschien dat een erkend data recovery bedrijf het wel zou kunnen repareren, alleen om snel de data te backuppen.
  Bedankt voor je antwoord![/quote:cd6bdd55ab]

  Er zijn bedrijven die dat kunnen maar is heel erg prijzig.
 • Natuurlijk zijn er data recovery bedrijven, maar dan moet je wel rekenen op honderden tot duizenden euro's afhankelijk van de problemen met de schijf.
  Gezien het feit dat het een hele oude schijf is ga ik er vanuit dat de data er op niet zo heel belangrijk zal zijn dat het die kosten waard is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.