Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop met problemen. Virus?

Avast heeft een virus gevonden, een W32 type. Welke exact weet ik niet (meer). MBAM heeft helemaal niets gevonden. Beiden zijn up-to-date. Ik zal de HD terugzetten en nog eens kijken met UBCD, of Internet nu blijft. Maar dat is niet meer nodig want de HD is getest op virus problemen, tenzij andere, zwaardere testers nodig zijn. Maar dat zou ik met een expert op de beveiliging afdeling moeten opnemen, te beginnen met een Hijactlog file te produceren. Ik zal de Windows wel moeten redden want anders moet een nieuwe (windows) kopen, omdat deze (tot nog toe) niet meer werkt. Ik heb 2 WinXP Prof OEM licentie's liggen. maar ben er tot nu toe niet in geslaagd om een OEM windows CD (Engels) op de kop te tikken. perloc

Anoniem
perloc
2 antwoorden
 • Mijn zoon heeft een laptop gekregen van een schoolvriendje.
  Zelfs de onderwijzer ICT van zijn school heeft de problemen met deze laptoip niet kunnen oplossen.
  De laptop start op met het inlog scherm Windows XP home waar rechtsonder een mededeling verschijnt dat de Windows fals is. Na inloggen nogmaale een scherm dat niet verder doorgestart kan worden wegens een niet legale Windows.
  Onder de laptop zit een originele Windows plakker met de activerings code.
  Er is geen Windows Cd bij.
  Noch de mouspath, nog een USb mouse, noch een bluetooth mouse werken. (Er zit BT op.)
  Ik heb de HD eruit gehaald om deze in een craddle te stoppen, maar de aansluiting is noch een pata, noch een sata drive, Waarschijnlijk een Toshiba drive met aan aangepaste aansluiting voor de HP laptop.
  Dus de HD hangen aan een andere computer gaat niet want past niet in een van de sata/pata craddles.

  Ik heb laptop met de UBCD opgestart. Dat gaat zonder problemen, ook Internet gaat. Tevens werkt het mousepath normaal. Maar als ik deze C!T site open, dan wipt die er na 5-10 seconden weer uit naar de desktop. Virus?

  Iemand een idee?

  perloc
  P.s. Correctie. Terwijl ik dit aan het schrijven was herinnerde ik me dat er een extra plug op de sata plug is gezet. Dus hij past wel in een sata craddle.
 • Opstarten van een live cd werkt, dus de hardware is (vrij) goed. Een virus op de live cd ljkt me onwaarschijnlijk, dus kijk nog eens nader naar dat terugspringen naar de desktop, probeer eens een andere live cd zoals Knoppix.

  Je kunt proberen de huidige Windows installatie te redden, maar scan de hdd eerst even in de cradle op virussen. (Liefst met een paar virusscanners: AVG, AntiVir en Avast zijn gratis en vrij goed).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.