Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printer wifi password

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Beste Mensen,

  Ik heb net een nieuwe Canon MG4150 printer gekocht en heb hem helemaal draadloos ingesteld via wifi. Nou vroeg ik mij het volgende af:

  Ik zit op kamers in een studentenhuis en was benieuwd of het nu zo kan zijn dat andere mensen in mijn huis dan ook de printer zomaar kunnen gebruiken omdat hij via de algemene router van het huis is aangesloten. Dit wil ik liever niet hebben namelijk. Is dat ook echt zo, of is het automatisch zo ingesteld dat alleen mijn computer die printer herkent?

  Alvast erg bedankt voor de hulp,

  Mus
 • Iedereen die op hetzelfde netwerk zit kan in principe gebruik maken van de printer. Wanneer dit niet de bedoeling is kun je hem beter via USB aansluiten, of uitzetten als je hem niet gebruikt.
  Als jij op je pc/laptop in je netwerkomgeving kijkt, zie je dan andere pc's/laptops? Dan kunnen zij jouw pc/laptop ook zien, evenals je printer.
  Het kan ook zijn dat het netwerk iets uitgebreider is ingericht en is opgedeeld in virtuele stukjes netwerk, VLAN's. Dan heeft iedere gebruiker een 'eigen' stukje netwerk waar anderen niet bij kunnen. Vraag eens aan de beheerder hoe of wat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.