Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SSD schijf in pc

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Aangezien mijn windows installatie ondertussen een beetje dicht slipt, en het eigenlijk tijd wordt voor een herinstallatie, zit ik er over te denken om een SSD schijf bij mijn systeem in te plaatsen.
  Het mag een kleine schijf zijn aangezien dus alleen de windows (7 64-bit)+ bijbehorende bestanden er op hoeven te staan.

  Is een 30 gb schijf dan voldoende?
  (met google gekeken, en sommige zeggen van wel, en anderen weer van niet)
  En is dit dan bijvoorbeeld een goede schijf?
  http://tweakers.net/pricewatch/307643/corsair-nova-series-2-30gb.html

  Na iets beter zoeken kom ik dan deze schijven tegen, dit lijken me dan betere opties?
  http://tweakers.net/pricewatch/282990/ocz-agility-3-60gb.html#tab:prices
  http://tweakers.net/pricewatch/296243/mushkin-chronos-ssd-60gb.html#tab:prices
 • 90GB is ook niet veel duurder hoor, bijv.:
  http://tweakers.net/pricewatch/301602/kingston-ssdnow-v+200-90gb.html
 • 30GB is erg weinig voor een Windows 7 partitie + programma's. Waarschijnlijk zal het er wel oppassen als je niet al te veel gekke dingen installeert. Je hebt echter ook ruimte nodig voor updates, eventueel cache (virtual memory, kan ook verplaatsen naar je hdd). Denk dat je later spijt krijgt van je aankoop. Zou adviseren om voor minimaal een 64GB versie te gaan.

  Alleen Windows op SSD installeren heeft trouwens niet echt heel veel zin. Opstarten is sneller, maar daarna stort te boel in als je programma's gaat gebruiken. Dus wil je echte SSD performance ervaren, dan moet je ook je programma's op SSD installeren.

  Alternatief is kiezen voor een SSD caching optie, dat heb ik ook gedaan. Maar dat is ook niet zo goedkoop meer. Hierbij hand je de SDD als cache voor je HD en worden alle bestanden die je gebruikt gecached, na verloop van tijd staan de meeste gebruikte spullen op je SSD en is alles wat je gebruikt dus snel. Vind het zelf een prima oplossing. Echter een pure SSD oplossing, waarbij alles op SSD staat is nog wel wat sneller denk ik.
 • Misschien interessant om een keer door te lezen :

  http://nl.hardware.info/reviews/2816/48-serial-ata-600-ssds-vergelijkingstest

  Staat info over de laatste SSD's en gebruikte controllers
 • Bedankt voor het advies, ik ga die van obi maar bestellen, 90 Gb, dan kan er inderdaad ook nog wat anders spul bij op :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.