Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies nieuwe voeding voor PC

Anoniem
Ruurd
12 antwoorden
 • Ik zou er een goedkoop socket 775 bordje in zetten, heb je al onder de 50 euro. Of eventueel een tweedehandse, deze zijn nog wel redelijk courant. Let wel op compatibiliteit met de processor. Socket 775 was er al in de pentium oerttijd.
 • Hallo,

  Ik heb ongeveer vier jaar geleden zelf een PC samengesteld. Heeft altijd helemaal naar tevredenheid gewerkt. Gisteravond echter sloeg de aardlekschakelaar uit bij het opstarten en een brandluchtje. Ik heb de PC naar een vriend van mij gebracht en die heeft alles onderzocht. Voeding is dus stuk. In mijn PC zit een Tagan T580-U15 580 Watt 20-24 pins.
  Nu moet ik dus een nieuwe voeding kopen maar heb geen idee welke voeding goed is voor mijn systeem. Ik wil uiteraard een zo geluidsvrij mogelijke voeding. Hieronder de inhoud van mijn PC:

  SilverStone SST-LC20S-M Geen Voeding, Zilver

  Nexus Technology Real Silent Case Fan Zwart, 92 Mm, 1500 RPM

  Tagan TG580-U15 580 Watt, 20+24 Pins

  Asus Moederbord P5B Deluxe WiFi-AP
  6BM0AI406031)

  Intel Core 2 Duo E6600 2.40 GHz, Boxed


  Zalman CNPS7700-Cu

  Kingston HyperX Dual Channel PC6400, 800 MHz, Kit Of 2, 4, 2 GB

  Sapphire VGA Radeon X1950XT 256 MB


  WD Caviar RE 7200 Rpm, 16 MB, Bulk
  (WCANY2395699) (WCANY2675009)

  Creative SoundBlaster X-Fi XtremeMusic OEM

  Sony NEC Optiarc DVD-RW ND-4571 IDE, Bulk, Zilver  Arctic Silver 5

  LG DVD Rom GDR-8164SBB 16 X, 52 X, IDE, OEM, Zilver


  Sorry dat alles zo knullig vermeld wordt, ik kreeg het niet anders. De vriend van mij adviseerde mij een voeding van 600 Watt aan te schaffen en had het over 80 plus en 28A-35 Ampère.
  Ik ben dus op zoek naar een klasse A voeding die goed in mijn systeem past.
  Heel graag advies omdat ik echt geen idee heb wat ik moet kopen. Uiteraard hoef ik geen hele dure voeding te hebben maar rond de 100 Euro wil ik best betalen. Hopelijk zijn er in die prijsklasse goede mogelijkheden.
  Hij vermeldde ook nog dat de ventilator aan de bovenkant moet zitten (??)

  Alvast heel erg bedankt voor het advies
  Groet
  Ruurd
 • 500W zou zat genoeg moeten zijn voor dit systeem. Je kunt er wel een heel dure voeding in zetten, maar echt nodig is dat beslist niet. Hieronder twee goede voedingen:

  http://tweakers.net/pricewatch/279914/xfx-pro-550w.html
  http://tweakers.net/pricewatch/222250/ocz-modxstream-pro-500w.html

  Hou er overigens rekening mee, dat een doorbrandende voeding meerdere onderdelen kan beschadigen. Vervangen van de voeding is geen garantie dat het systeem het daarna gewoon weer goed doet.
 • Beste Gerben,

  Dank voor je reactie. Ik ga je voorstel onderzoeken. Mijn vriend heeft alles verder nagekeken en denkt dat er verder niets aan de hand is. Uiteraard moet dat later nog blijken. Ik heb mij destijds laten vertellen dat de Tagan
  bij bijvoorbeeld sluiting voorkwam dat de rest van de pc schade opliep. Maar goed, ik zie het wel. Het is niet anders. Blijft voor mij de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Nooit problemen gehad en die Tagan was niet goedkoop.


  Ik zal later nog even melden hoe alles verder verlopen is en wat uiteindelijk de keuze voeding is geworden.
  Groet
  Ruurd
 • hoe kan dit gebeuren?
  Stof en vuil zijn meestal de oorzaak.
  Regelmatig de voeding van binnen reinigen is echt wel nodig.
  stof is een goede elektrische geleider.
  Dit geldt trouwens ook voor de rest van de PC.
 • Ik denk het ook. De voeding zat van binnen vol met stof. En nu maar hopen dat de rest niet aangetast is. Ik kom er op terug.
 • Hallo,

  Ik heb even wat onderzoek gedaan en ben op deze uitgekomen. Kan iemand mij zeggen of dit een goede voeding is. Ik lees goede dingen
  op het internet:

  Cooler Master Cooler Master Silent Pro M2 520WATT

  Dank en groet
  Ruurd
 • Geen goed nieuws. Mijn vriend heeft er even een andere voeding in gezet en het werkt dus niet,. Hij vreest dat het moederbord stuk is maar kan dat zelf niet nakijken. Er zit, denk ik, niets anders op dan de boel naar een winkel te brengen. Iemand een tip voor een goed moederbord? Ik draai onder Windows 7 64-bits.


  Dank
  Ruurd
 • Kun je de losse onderdelen in een andere pc testen? Want het moederbord zou defect kunnen zijn, maar ook daar heb je geen zekerheid over.
 • Hoi Gerben,

  Wederom dank voor je reactie. Het is inderdaad veel lastiger dan ik allemaal gedacht had. Ik zal die vriend vragen de spullen in een andere PC te testen.
  Mocht het moederbord toch defect zijn. Heb jij dan een voorstel voor een moederbord.
  Ik weet, mijn PC is inmiddels wel bijna vijf jaar oud maar de onderdelen die
  ik toen kocht waren behoorlijk goed. Ik vind het zonde om dit systeem (wat toen Euro 1900 kostte, nu aan de kant te zetten en een nieuw systeem te kopen. Dus een nieuwe voeding en eventueel nieuw moederbord zijn het mij wel waard.
  Ik ga verder op onderzoek uit.

  Groet
  Ruurd
 • Verder gaat een moederbord niet zomaar kapot. Dan moet er toch echt iets gebeurt zijn. Zoals blikseminslag, of dat er een te hoge voltage uit de pc voeding is gekomen. Dat laatste zal niet snel gebeuren, omdat ik verwacht dat een deze daartegen beveiligd zou (moeten) zijn.

  (Zelf heb ik trouwens ook nog steeds een pc met een P5B moederbord. Maar dan zonder die Deluxe. Eveneens met een E6600 CPU. Deze werkt nog. Alleen gebruik ik 'm niet meer als hoofd pc, omdat ik 'm te oud vind. En ook te lawaaierig ten opzichte van mijn recenter stille hoofd pc.)

  Wellicht zou je achter het probleem kunnen komen, via deze Engelstalige PC Troubleshooting Manual.
 • Hallo Jolo, ook jij bedankt voor je reactie. Ik heb echt nooit problemen met mijn pc gehad. Tot vorige week. Ik startte de pc op en ineens sloegen de stoppen door. Ik dacht altijd dat de, een dure voeding, de Tagan de rest van de pc zou bechermen. Blijkbaar niet dus. Ik weet nu niet wat er nog meer defect is. Ik heb mijn eigen harde schijven verwijderd en er een andere met Windows 7, verder niets, in de pc gedaan, in het verband met mijn privacy. Morgen maar naar Mycom in Amstelveen en vragen of zij de boel willen checken. En nu maar hopen dat ze mij niet beduvelen. Maar daar ga ik maar niet van uit. Hopelijk vinden zij wat er aan de hand is. Ik laat er maar die Cooler Master voeding in zetten en de rest zien zij maar. Ik hoop dat ik mijn pc dan weer snel heb. Ik laat nog wel weten wat er precies allemaal aan de hand was.

  Groet
  Ruurd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.