Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB-stick "vraagt"om controle en herstel

Anoniem
Anjo
4 antwoorden
  • Een Kingston 4 Gb stick geeft een schermpje met de vraag of ik wil controleren en herstellen. (Windows 7) Daarna zijn er opties voor schijfcontrole en als laatst "er zijn geen problemen gevonden". En dat gebeurt iedere keer weer. Betekent dat een naderend einde van deze stick?
  • Nee hoor, hoeft niet, maar kan wel.

    Ik zou alleen wel voor de zekerheid een backup van alle bestanden op de stick maken, en daarna de stick eens formatteren. Dan ben je van die melding als het goed is af. Daarna kan je de bestanden weer terugzetten, en de backup bewaren.

    Blijft hij die melding geven, koop dan voor een paar euro een nieuwe.
  • ik denk dat het aan een wat gammele ingebouwde kaartlezer (aan de voorzijde van de pc) ligt: dit keer gebeurde er überhaupt niks meer (groene lichtje stick flikkerde even en toen uit). In een ander bij de pc horend usb-station (aan een zijkant van de kast ) niks aan de hand. Zal het inbouw-geval eens nader onderzoeken of vervangen, een stick of een usb-stekker gaat er héél gemakkelijk en te slapjes in(en ook uit. hartelijk dank.
  • Ik krijg bij mijn SanDisk stick ook regelmatig zo'n melding, en ik negeer het. Nooit gemerkt dat er daardoor iets verkeerd gegaan is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.