Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

gekraak/gezoem/irritant geluid en verkeerd gemonteerde PSU

Anoniem
andre@home
13 antwoorden
 • ik heb gister mijn nieuwe pc afgehaalt bij 4launch. ik had de assemblage door hun laten doen omdat ik dit nog nooit zelf heb gedaan.

  sinds vandaag heb ik een irritant geluid dat om de zoveel minuten begint en even later weer stopt. het is een soort gezoem. de meeste oude computers hebben zo'n zelfde geluid je kent het vast wel. nu is dit geen oude computer dus ik vroeg me af waar het vandaan komt en wat ik er aan kan doen. is het de harde schijf of een van de fans? het geluid is er niet altijd dus ik denk het eerste.


  ook hebben ze bij de assemblage de voeding op zijn kop geinstaleerd waardoor de fan aan de onder kant zit. is dit een plobleem qua de temperatuur en kan ik die gewoon omdraaien?

  configuratie:
 • Niet knutselen, terug brengen en in orde laten maken, heb je voor betaald omdat je het zelf zo wilde om jouw bekende redenen.
  Voor hetzelfde geld is er nog een ander probleem en maak je meer stuk door jouw onwetendheid (geen blame, maar daarom liet je het hen toch doen?).
 • garantie .
  niet de kast open maken .
  dan kan de garantie vervallen
 • bedoel je het geluid of knutselen aan de PSU?

  ik denk dat ik de PSU wel zelf kan omdraaien. lijkt me niet zo moeilijk.
  gewoon schoeven los draaien, kabels losmaken en omdraaien, toch?
 • [quote:8a94a8a205="alex.mulders"]ik heb gister mijn nieuwe pc afgehaalt bij 4launch. ik had de assemblage door hun laten doen omdat ik dit nog nooit zelf heb gedaan……[/quote:8a94a8a205]


  Hmmmmmm…….. :oops:
 • [quote:3b55b8aded="andre@home"][quote:3b55b8aded="alex.mulders"]ik heb gister mijn nieuwe pc afgehaalt bij 4launch. ik had de assemblage door hun laten doen omdat ik dit nog nooit zelf heb gedaan……[/quote:3b55b8aded]


  Hmmmmmm…….. :oops:[/quote:3b55b8aded]


  wat bedoel je? ik denk toch wel dat ik iets kan los maken en omdraaien.
  een hele computer in de juiste volgorde in elkaar zetten is wel wat anders.
 • Gewoon ff terug brengen, want dan ben je de garantie ook niet kwijt.

  En je zegt zelf nog het kan aan de schijf liggen of de fan.

  dus je weet het niet precies.

  jaja ik weet het, als je hem terug brengt ben je hem misschien een week kwijt. Maar dat moet je dan maar voor lief nemen.

  Zou echt niet zelf aan beginnen, net een paar dagen oud.

  Maar goed je moet het zelf weten.

  De tips zijn terug brengen.
 • ik denk dat ik het een week aankijk en als het erger word terug breng.
 • [quote:675847cd78="alex.mulders"]ik denk dat ik het een week aankijk en als het erger word terug breng.[/quote:675847cd78]
  dom .
  nu meteen regelen .
 • [quote:faa1d0c87c="alex.mulders"](…) ook hebben ze bij de assemblage de voeding op zijn kop geinstaleerd waardoor de fan aan de onder kant zit. is dit een plobleem qua de temperatuur en kan ik die gewoon omdraaien?[/quote:faa1d0c87c]
  Dat hoort zo bij die kast. Kijk maar eens naar dit plaatje. De koele lucht wordt door de voeding van achteren (op het plaatje links) aangezogen en meteen uit de onderkant geblazen.

  De reden is dat de voeding de warme lucht dan niet de systeemkast in blaast (zoals bij veel oudere systemen het geval is). Keer je de voeding om, dan wordt de binnenkant van de kast gevuld met warme lucht en wordt je systeem minder efficiënt gekoeld.

  Dat kun je vervolgens wel weer oplossen door meer case fans te plaatsen, maar dat is natuurlijk onzin als de voeding nu al zo gemonteerd is dat dát helemaal niet nodig is ;-)
 • Bij deze kast hoort het zo…. en aangezien de schroeven van een voeding niet symetrisch op alle hoeken zitten kun je een voeding niet zomaar omdraaien,… dus niet doen…
  maar….
  …is het niet zo dat de grote vin van de voeding lucht de voeding in zuigt en de warme lucht er aan de achterzijde uitblaast?…. in een normale kast dan…. en dus mede zorgt voor airflow in de kast..? :?

  dat gezoem zal wel van de vin van de videokaart kunnen zijn als ie warm wordt gaat ie harder blazen… maar ook de vin van de PSU draait wisselende toeren en kan ook lawaai maken… en ook sommige cd spelers.. (bv de goedkopere) maken lawaai als je er een cd in hebt zitten….. gewoon terug naar de winkel dus.. meteen… (is ook mijn advies…) 8)
 • de cp speler kan het niet zijn want het gebeurt ook als er geen inzit.

  het is inderdaad alleen maar bij games die veel van de videokaart vragen waardoor die warmer word. ik heb hem al eens open gemaakt gewoon om te luisteren waar het vandaan komt. maar ik kon het niet goed horen.

  bedankt voor de voeding. hij hoort inderdaad zo te zitten.

  ik heb de winkel al gemaild om te vragen of zei dit probleem herkennen en of ze er iets kunnen doen. het is een uur rijden en ik heb geen rijbewijs dus ik kan er niet zo makelijk komen.


  nog 1 vraagje. bedoel je met de ''vin'' de ventilator van de GPU?
 • ..ja ik bedoel de vin van de gpu (grafische kaart..) als je erbij kunt kun je wanneer ie het lawaai gaat maken de vin even vasthouden… ( een of twee seconden… kan geen kwaad hoor als je dat even doet) gewoon even op het midden van de draaiende vin duwen tot ie even stopt.. dan weet je genoeg… :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.