Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Toetsenbord is veranderd bij typen tekst

Anoniem
derkdejong
8 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds een paar dagen doet mijn toetsenbord raar (Logitech Di Novo Edge). Het doet zich alleen voor bij het typen van tekst in een email of in een Word document. Als ik het zoekbalkje bij Google intyp, dan werkt het normaal.

  Even duidelijk maken wat ik bedoel. Het gaat namelijk om de Friese taal. Als ik bijvoorbeeld de woorden 'uit' en 'huis' typ dan hoort dat in het Fries dit te zijn 'út 'en 'hûs'.
  Normaal gesproken typ ik voor deze woorden eerst het accent en dan de letter. Als ik het zogenaamde dakje (accent circonflexe) nu typ dan verschijnen er twee en verschijnt de letter u ernaast. Nogmaals, als ik het hier typ dan lukt het wel.
  Ik heb overal op het internet gezocht en de bekende truc alt/shift gedaan, de landeninstellingen in het configuratiescherm bekeken (klopt, Verenigde Staten Internationaal). Geen idee wat er gebeurd is en hoe ik dit weer terug kan krijgen. Het aparte blijft dat als ik hier typ alles wel gewoon werkt en dat het zich alleen in een document/mail voordoet.
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
  Alvast hartelijk dank en groet.

  Ruurd

  Update: ik lees net op het internet dat ik besmet zou kunnen zijn met een keylogger…. iemand een idee of dat kan?
 • heb ik een keylogger? (<<klikkerdeklik!)

  en

  Hoe vind ik een keylogger?

  dan weet je tenminste of je het in die richting moet zoeken of niet.
 • Beste Passer,

  Je hebt het helemaal bij het rechte eind. Ik was al zoiets op het spoor.
  Ik heb twee scan gedraaid en die hebben een trojan keylogger
  llbpdcurses.dll verwijderd. Ik blijf nog even doorscannen. Ik weet echt zeker dat ik zelf niets fouts heb geinstalleerd op mijn computer. Helaas mogelijk wel een neefje….die moet ik eens goed gaan ondervragen.
  Ik hou jullie op de hoogte…


  groet en dank
  Ruurd
 • Misschien is het verstandigst, om deze topic te verplaatsen naar

  Beveiliging & privacy
 • Prima, maar ik kan dat niet doen….
 • en laat Malwerebites eens op je systeem draaien en maak daarna een HJ-logje om te laten ontleden (eventueel in een nieuw topic in beveiliging, met een link naar dit topic)

  de interessante vraag is of iemand anders aan je computer kan (anders gesteld: hoe komt die keylogger op je systeem ?)
 • @ Passer:
  [quote:d81934bc95="Ruurd"](…) Helaas mogelijk wel een neefje….die moet ik eens goed gaan ondervragen.(…)[/quote:d81934bc95]
  @ Ruurd: Meestal doen van die 'neefjes', zeker de exemplaren die 'veel van computers weten', meer kwaad dan goed ;-)

  Oplossing: een aparte account voor mensen die even van je PC gebruik willen maken, bijvoorbeeld om hun mail te checken of (in het geval van die neefjes) te Facebooken, te Twitteren of een spelletje te spelen. Dat zorgt in ieder geval voor een lager risico op besmetting met malware :-)

  En het is uiteraard geen overbodige luxe om je beveiliging (virusscanner e.d.) op orde te hebben :-)
 • Bedankt allemaal,

  Ik heb nu inderdaad een apart account aangemaakt voor 'gasten'. Verder is mijn antivirus (Norton Internet Security 2012) up-to-date. Ik heb gescand met
  Malware Antibytes en die vond een paar trojan. Ook nog met Emisoft gescand en die vond ook nog wat. Daarna HijackThis en die gaf toen aan dat alles ok was. Het toetsenbord werkt weer naar behoren gelukkig.
  Vanaf nu nog strenger op gaan letten dus. Bedankt allemaal voor het meedenken!

  Groet
  Ruurd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.