Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Is deze computer goed?

Anoniem
Fabian-NL
7 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb dit samengelsted bij sicomputers.nl
  ik weet niet of dit een goede samenstelling is willen jullie dit nog nakijken?
  mijn doelen:
  Games zoals Battlefield3,Fallout new vegas,GTA en ik hoop er nog minimaal 3 jaar met deze computer tedoen (Dan hoeft het niet meer op High)  SiComputers assemblage basis
  ¤ 35,00


  CoolerMaster Hyper TX3 EVO CPU Cooling (Alle Sockets)
  ¤ 18,50


  LG GH24NS70 SATA DVD-RW Brander Zwart
  ¤ 17,51


  Seagate 500GB Barracuda 7200 (SATA-600, 3.5";)
  ¤ 61,00


  Corsair 4GB PC3-10666 DDR3 SDRAM (2x 2GB, CL9, Dual Channel, 1333MHz)
  ¤ 20,50


  Intel Core i5 2500K (Socket 1155, 3.30Ghz, 6MB, Boxed)
  ¤ 202,50


  XFX ATI Radeon HD7850 2GB DDR5 Core (PCI-e)
  ¤ 167,01


  OCZ 500W ModXStream Pro voeding
  ¤ 59,50


  ASRock Z77M (Socket 1155)
  ¤ 81,50


  CoolerMaster Elite 335U MidiTower Zwart
  ¤ 34,50


  Logitech 2.1 LS21 Speakerset
  ¤ 19,00


  Logitech MK120 USB Desktop
  ¤ 17,01 ¤ 17,01

  Totaal: 733,53 incl BTW

  ik hoop deze samenstelling voor de verhoging van BTW te kopen
  zeg maar als het niet voldoende info is :)
 • De processor is verouderd, kijk eens naar een 3570k. Geheugen uitbreiden naar 8GB, BF3 kan meer dan 4GB gebruiken. Je hebt dan wel 64bits windows nodig. Ik zou er ook een ssd in zetten, als je budget dat toelaat. Maar dat kan later ook nog wel. Voor de rest wel een redelijke samenstelling.
 • Idd processor is een oud model, de opvolger is 3570K. Als je niet van plan bent te gaan overklokken kan je beter voor een andere (goedkopere) samenstelling van moederbord en processor gaan en dan een SSD erbij kopen. Dit levert je meer snelheid op dan de huidige configuratie.
 • Ssd is toch alleen voor opstart snelheid en niet voor games ?
 • Alle schijfacties gaan sneller, dus ook laden van levels en textures in games. Wat een voordeel kan zijn bij online gamen. Je framerate wordt er echter inderdaad niet anders van.
 • SDD zorgt ervoor dat data sneller word geladen (die op de SSD staat). Dit zorgt ervoor dat je processor, etc sneller hun data werk kunnen doen. Je systeem is snel als de langzaamste schakel, dat is op dit moment de traditionele harddisk. Als je een hele snelle processor hebt en een langzame disk dan staat je processor de helft van de tijd niets te doen.

  Een groot voordeel van SSD is dat deze hele lage access tijden heeft (is er praktisch niet). Een traditionele harddisk moet eerst de koppen verplaatsen, disk opspinnen, etc. Dit hoeft allemaal niet bij een SSD, data is direct en op hoge snelheid beschikbaar.

  Bij games hebben vaak grote bergen data nodig van disk, dus je zal zeker verschil merken bij het laden van levels, etc. Bij andere programma's merk je het doordat deze direct beschikbaar zijn zodra je ze aanklikt, laad tijden zijn amper merkbaar.

  Andere optie waar je voor kan kiezen is Intel Smart Response. Deze functie word geleverd bij nieuwe chipsets van Intel. Hierbij combineer je de traditionele harddisk, die veel data tegen goedkope prijs kan opslaan, met een SSD die snelheid levert. Wat er gebeurd is dat de data die je veel gebruikt word gecached op de SSD. Zo heb je veel opslag en ook nog eens de voordelen van de snelheid van een SSD. Laatste vind ik zelf de meest ideale combinatie. Je hoeft dan namelijk geen grote dure SSD te kopen om al je data op te slaan, terwijl wel al je data die je veel gebruikt word versnelt. Een 64GB exemplaar is al ruim voldoende, maar mocht je het kunnen veroorloven koop dan een 128GB of meer voor de snelheid.
 • Ik denk dat ik een SSD nog te duur vind want de computer waar ik nu opzit laad alles ook gewoon snel genoeg en heeft nog verouderde onderdelen (Van 3 jaar geleden)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.