Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Past dit goed bij elkaar?

Anoniem
rgh
5 antwoorden
 • Hoi iedereen,

  Ik wil een gedeeltelijk nieuwe pc bouwen en verreweg de meeste onderdelen van mijn huidige pc om zetten naar de nieuwe alleen wil ik dus graag eventjes weten of het goed zal gaan werken:

  Wil het volgende aanschaffen:

  Moederbord

  http://tweakers.net/pricewatch/280294/asrock-890fx-deluxe5.html#tab:info

  en bijbehorende processor

  http://tweakers.net/pricewatch/292705/amd-fx-8150-black-edition.html#tab:info

  Daarnaast wil ik het volgende omzetten van oude computer naar nieuwe computer

  Geheugen:

  4 * 4 gb DDR3 - 1333

  Waterkoeler:

  Corsair Cooling Hydro Series H40

  Hardeschijven:

  OCZ SSD 128 GB Vertex 3
  Samsung 1,5 tb harde schijven (2 keer)
  WD 1,0 tb harde schijven (2 keer)

  Dus in totaal 5 harde schijven

  2 * sata dvd branders (wordt er 1 vervangen voor een Blu Ray brander)

  Uiteraard komt er nog een systeemkast bij.

  Als alles goed bij elkaar past volgens jullie zal ik het gaan bestellen. Volgens mij moet het allemaal goed passen.

  De spullen die er nu in mijn systeem zitten zijn net een half jaartje oud. Ook huidige moederbord en processor is een half jaartje oud. Maar dit bevalt me voor geen meter de Intel 2600 processor met Gigabyte Z68X-UD3H-B3. Blijft allemaal zeer regelmatig hangen met opstarten enz. Loopt vaak vast ook na een groot aantal her installaties. Al tich keer terug geweest naar leverancier, maar wordt niet goed opgelost. Ben hem nou zo zat dat ik overstap van Intel naar AMD om te kijken of dit beter gaat. Nieuw moederbord is er al in gezet en nog steeds het zelfde gezeur. PC maakt ook veels te veel lawaai constant en dat hoort niet met deze componenten. Vandaar reden nieuw moederbord en geheel andere processor aangezien ik met deze ervaringen geen vertrouwen heb in Intel.
 • Ik vind het wel een erg radicale oplossing. Het lijkt me ook niet zozeer een Intel probleem.

  Hoe ziet de rest van je systeem er eigenlijk uit, vooral qua voeding en koeling? Zou je het systeem tijdelijk ook met minder harddisks kunnen draaien?

  Sowieso zou je wanneer je er niet uitkomt met de winkelier, schadeloos gesteld moeten worden, aangezien het nog erg nieuwe hardware betreft.

  Denk daarbij aan vervanging door bijv. een Core i7- 3770K op bijv. een Gigabyte GA-Z77X-D3H moederbord. Bijbetaling ervoor zou gering moeten zijn.
 • Obi-wan-kenobi

  Dank voor je reactie. Klopt is ook een radicale oplossing dit. Maar ben het eerlijk gezegd een beetje zat dit systeem aan het worden en is de miskoop van de eeuw.

  De service van de winkel waar die gekocht is, is echt waardeloos en wil ik ook niet meer naar toe gaan. Is een winkel van 100 km verderop enkele reis.

  Moet zeggen dat ik nu een andere voeding erin gedaan heb hij in ieder geval nog niet vast loopt bij het opstarten. Dat probleem lijkt nu verholpen. De nieuwe voeding = BeQuit 580 watt. Hij start nu op in een 35 seconden deze computer. Dan kan ik achter internet.

  Maar systeem maakt nog steeds erg veel lawaai. En na een X aantal her installaties gebeurt het ook regelmatig dat Windows vast loopt of erg lang duurt met opstarten van Windows verkenner bijvoorbeeld.

  Dit zit er in het systeem:

  - Processor = Core I7 1600/3 .4 gh LGA1155 8mb
  - Moederbord = Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 Z68 DDR3 LGA1155 ATX
  - Harde schijf = Vertex 3 120 gb 2,5 SSD Sata 6/G Read 550
  - Harde schijf behuizing = 2.5 inch to 3.5 inch SSD Bracket
  - Voeding = Gaming series GS800 - 800 W 80 +
  - Behuizing = Antec One Hundred = Windowbk ATX
  - Dvd brander DVDRW AD-5280 24 * DL Sata in totaal 2 keer
  - Videokaart = Radeon 5450 Silent / LP 1 GB
  - Geheugen = Corsair DD3 1333 mhz 4 gb en dit 4 keer dus totaal 16 GB
  - Koeler = Corsair Cooling Hydro Series H40
  - Harde schijven = zie eerste post
 • Ik heb toch het idee dat het allemaal niet zo geweldig werkt vanwege het aantal harddisks. 35 seconden opstarttijd is niet langzaam, maar ook niet zo snel als met een SSD zou kunnen. Heeft de SSD trouwens de laatste firmware versie?

  Waarom heb je er eigenlijk zoveel in een relatief kleine PC kast zitten? Werkt alles op de SATA controller van het moederbord of heb je er nog een separate SATA controller bij? Ik tel nl. maar liefst zeven SATA apparaten.

  Wat maakt precies de herrie, de fan van de voeding? Aangezien de CPU watergekoeld is en de videokaart passief gekoeld? De casefans van de One Hundred lijken me ook geen herriemakers.

  Is de herrie er vanaf het begin van opstarten of pas nadat het systeem opgewarmd is? Staat de behuizing wel vrij en werkt de koeling goed?
 • Obi-wan-kenobi

  Dank voor je antwoord/ vragen.

  Alle schijven en branders zijn aangesloten op het moederbord. Het moederbord heeft 7 sata aansluitingen. Daar is het op gekozen.

  Ik zou 1 harde schijf (back-up van mijn belangrijkste bestanden) eventueel als externe schijf kunnen plaatsen. De SSD heeft de laatste firmware. Tenzij die de afgelopen twee maanden nog een nieuwere is uitgekomen. Maar anders heeft hij de laatste. Toen kreeg ik spontaan warmte problemen met mijn SSD die gaf toen bijna 80 graden aan met niets doen.

  Verder uiteraard SSD schijf met Windows en programma's erop.
  1 Sata schijf documenten
  1 Sata schijf muziek
  1 Sata schijf downloads (die verplaats ik dan weer naar muziek map en documenten map) Die schijf zou er eventueel uit gehaald kunnen worden en ook eventueel als externe schijf gebruikt kunnen worden of zelfs helemaal niet gebruikt.

  De herrie komt gelijk nadat de computer aangezet wordt.

  Wat de herrie is, is een beetje moeilijk te achterhalen. Ik heb inderdaad het hele sterke vermoedde dat het de voeding is.

  Behuizing staat geheel vrij op mijn bureau. Koeling is goed water koeler + twee grote fans in kast. Temperaturen van alles is prima:

  Moederbord 25 graden
  OCZ schijf = 31 graden
  Harde schijven (2 * samsung) 22 graden
  Harde schijven (2 * wdc) 28 graden
  Gpu = 40 graden

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.