Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wie kan mij in de juiste richting zetten.

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Wij hebben een Toshiba Laptop XPprof. Deze is de laatste tijd zo traag als wat. Opstarten duurtlang. Internet komt nauwelijk vooruit.
  Is er iets aan te doen.
  In Windows Taakbeheer zien we dat het kleine schermpje rechts onderin regelmatig op volledig staat.
  Wat opvalt dat ik met de Media Player eigenlijk geen video film kan afspelen. Het beeld en geluid is een al al gestotter en de CPU gebruikt 80 tot 100%.
  Sluit ik een externe harde schijf op de laptop aan dan wordt de video film probleemloos afgespeeld. Beeld en geluid zijn dan in orde.
  Wat zou je kunnen doen om dit weer in orde te krijgen.
 • Eerst dit lezen: virussen, malware en anderleuks (<klikkerdeklik!)

  Dan doen:

  1. malwarebites laten lopen en hem laten corrigeren

  2. laat dan in het onderdeel nog eens een Hijackje lopen en post het logje ervan in het onderdeel Beveiliging waar kenners het kunnen ontleden en je op weg zetten.

  Vertel dan hier eens of het geholpen heeft.
 • Mogelijk dat je te weinig fysiek geheugen hebt en je harddisk dusdanig vol zit dat er geen of onvoldoende virtueel geheugen (pagefile) kan worden aangemaakt. Op het moment dat je een externe harddisk aansluit kan Windows deze ook gebruiken voor virtueel geheugen waardoor er weer voldoende beschikbaar is. Kun je eens ruimte vrijmaken op je interne harddisk? Zet (grote) documenten eens over op de externe drive. Normaliter geldt als vuistregel dat de grootte van het pagefile 1,5 tot 2 maal de grootte van het fysieke geheugen moet zijn.
 • Bedankt voor jullie antwoorden. Het eerste ga ik als laatste doen. Eerst maar eens kijken of er wat verwijdert kan worden. De harde schijf is maar 30 GB groot.
  De laptob staat met een router in verbinding met het internet.
  Hij is van mijn vrouw en er wordt patience opgespeelt en af en toe op het internet gekeken. Het laatste verzorgt de ergernis.
  Nog even ter info. Opstarten, Info moederbord en gelijk daarna het Windows scherm met draaiende balk na 1:35 gaat dat uit. 1:50 Aanmelden en het Bureaublad. Op het Internet icoon geklikt en in totaal na 6 min staat de eerste pagina op het scherm.
 • Voor de liefhebbers ik heb ik een scan van ARO 2012 geplaatst.
  Alvast bedankt.
 • Crossposten is hier niet gewenst, dus we gaan in dit topic verder…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.