Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Freecom Networkdrive perikelen

Anoniem
boshond
3 antwoorden
 • Ik ben in het bezit van een Freecom Networkdrive van 400GB modelcode SSOCCH. Deze drive kan zowel via het netwerk als via USB worden aangesloten. Omdat ik via Win7 Prof het niet voor elkaar kreeg de drive te benaderen via het netwerk en via XP wel en ergens op een forum las dat dit wellicht met een update van de firmware wel zou kunnen lukken, heb ik op freecom.nl firmware gevonden met als bestandsnaam S2891_114A_FM.bin. Ik neem aan dat ik met dit bestand en de schijf aangesloten via de USB poort de schijf zou moeten kunnen flashen. Ik heb echter nergens kunnen vinden hoe dat precies moet. Alvast dank voor de antwoorden!
 • firmware-updates moet je altijd erg voorzichtig mee zijn….
  wellicht ben je er al uit met deze networkdrive assistent van freecom:
  http://www.freecom.com/files/Productinformation/EOL/NetworkHardDrives/FND/Support/Software/fnd_fnsa_win.zip
 • Die werkt niet onder Win 7 (dan vindt hij niets) maar wel onder XP. Die vindt de HD onder het ooit door mij ingestelde ip adres. Echter dubbelklikken hierop of proberen de webinterface te openen geeft een foutmelding:

  The requested URL could not be retrieved
  The following error was encountered while trying to retrieve the URL: http://192.168.1.4/
  Connection to 192.168.1.4 failed.
  The system returned: (101) Network is unreachable

  Mogelijke oorzaak hiervan is dat ik de schijf heb geformatteerd naar NTFS om grotere bestanden erop te kunnen zetten dan FAT32 toelaat, maar toen ik daarna m'n netwerkverbinding kwijt was heb ik hem terug geformatteerd naar FAT32. Ik moet dus op de een of andere manier eerst het ding weer werkend krijgen in mijn netwerk waarna ik hem wil flashen met nieuwe firmware om hem ook op Win7 in het netwerk te kunnen zien (dit volgens artikel op http://www.freecomforum.com/viewtopic.php?f=1&t=24057). Hoe dat flashen gaat, weet ik dus ook niet.

  Dus 2 vragen:
  1. hoe krijg ik mijn network drive weer in mijn netwerk?
  2. Hoe krijg ik de nieuwe firmware in de drive?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.