Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe HDD Medion niet optimaal?

Anoniem
Prince_Charming
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  ik heb gister bij de Aldi een externe harde schijf gekocht, van Medion. 2TB moet het beestje zijn volgens het doosje. Zo blij als een klein kind, haal ik hem uit het doosje, koppel hem aan mijn pc, en de computer herkent hem. Alleen het probleem is, in plaats van 2TB heb ik maar 1,39TB. Kortom wordt me dus 610 gig door de neus geboord, best asociaal wat volgens mij niet helemaal klopt. Is er een mogelijkheid om er toch 2TB van te maken (of er iets onder)? De schijf is NTFS en ik draai op Windows XP.
  Groetjes, Peter
 • Zie je onder schijfbeheer (configuratiescherm wel 2TB terug? D.w.z. is het stuk dat je mist misschien ongepartitioneerd?
  http://support.microsoft.com/kb/309000/nl
 • Hij geeft 1397,26GB ntfs aan bij de Externe. Geen extra partities of zo.
 • Dan zou het een 1.5TB schijf zijn. Omgerekend van decimaal naar binair is die 1.39GB. Kun je het typenummer van de disk zien in apparatenbeheer? Medion gebruikt meestal seagate schijven, en dan is het eenvoudig na te gaan wat er precies in zit.
 • Dus kortom het beste kan ik gewoon teruggaan en mijn geld terug vragen?
 • Als ze er nog een hebben, zou je eens kunnen ruilen, en kijken wat daarin zit. Anders inderdaad gewoon terugbrengen, of korting vragen.
 • Dit was de laatste die ze hadden dus dan denk ik dat ik gewoon genaaid ben…Dan kan ik beter gewoon terug gaan en wat leukers kopen bij de MediaMarkt;)
 • Voor je je haren uit je hoofd trekt op Aldi, kan je twee dingen doen:

  1 - je vraagt je geld terug en bestelt op het internet een externe 2TB van WD (MyBook o.i.d.), beste bang for buck.

  2 - je kijkt of er wat mis is in XP. Want ik heb het 'vroeger' meermaals meegemaakt dat het wel dégelijk een 2TB schijf betrof die 1,39gb aangaf in Windows XP.

  Afgezien van de vraag wat je in godsnaam nog met XP doet, een hopeloos verouderd en érg lek besturingsprogramma, moet je wel zorgen dat je in ieder geval Service Pack 3 én de nodige drivers van het apparaat hebt geïnstalleerd.

  Want beide niet hebben, is geen 2TB zien.

  Wat je kán proberen, de externe bay openschroeven (goed kijken dat je geen zegels kapot maakt) en kijken wat er nou op het stickertje van de HDD staat.

  De Medion schijven zijn doorgaans Toshiba schijven, echter af en toe maakt Medion wel eens gebruik van Western Digital (WD) schijven. In het eerste geval komt het nog ál eens voor dat 1 van de 4 platters uitgeschakeld zijn (mede door een defect in de productie). Toshiba doet zaken met Medion zodat Medion ze kan gebruiken en verkopen voor 1,5 TB terwijl het goed kan zijn dat de uitgeschakelde platter niet voor elke schijf defect is, dus dat het gewoon 2TB is. Helaas komt het maar al te vaak voor dat Medion de schijven met daadwerkelijk defecte platters tóch verkoopt als zijnde 2TB schijven, hopende dat de klant er pas achter komt als ze een jaar verder zijn.

  Wij hebben dit op kantoor al een paar keer meegemaakt en hebben Medion hier meermaals van op de hoogte gesteld. Het enige wat ze voor je doen, is vanuit het HK een nieuwe (werkende) schijf toesturen, die je zélf moet inbouwen in de externe behuizing, te weten dat je vóóraf de huidige schijf moet opsturen.

  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.