Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Toekomst?

Anoniem
canonboy
3 antwoorden
 • Ik heb een vraag over de nieuwe windows 8 computers. Aangezien er 2 soorten versies komen, vraag ik mij af of ik in de toekomst nog wel altijd mijn oude games en video bestanden kan afspelen… en of ik mijn android toestel altijd kan blijven koppelen aan windows? Of gaat windows net als apple zo gesloten worden?

  Tevens de vraag of er in de toekomst ook 15 inch en 17 inch laptops blijven bestaan? deze vraag omdat ik het idee heb dat alles in de toekomst tablets gaan worden.

  alvast bedankt!
 • Zal m'n glazen bol even pakken en oppoetsen.
  Als iemand dat zou weten kan hij mooi anticiperen bij zijn aandelenkoop.
 • Een tablet is leuk, maar absoluut geen volwaardige vervanging van een laptop. Net zoals een laptop geen vervanging is voor een desktop. Zo lang er meerdere gebruiksdoelen zijn voor een PC, zullen de verschillende vormen van een PC ook naast elkaar blijven bestaan.

  Een grafisch ontwerper heeft op zijn werkplek het liefst een desktop, net als een die-hard gamer liever een desktop heeft. Voor eenvoudig thuisgebruik volstaat een laptop prima en een buitendienstmedewerker zou met een aantal goed ontwikkelde apps ook wel met een tablet uit de voeten kunnen.

  Bepaalde hardware verdwijnt wel, zoals bijv. het verschijnsel "netbook". Simpelweg omdat deze teveel overeenkomsten vertoont met ofwel een tablet met optioneel toetsenbord, ofwel met een ultrabook. Dan loont het niet voor fabrikanten niet meer om er ook nog een netbook-lijn op na te houden.

  En wat bedoel je met oude games? Op nieuwe besturingssystemen kun je oudere software ook wel in compatibiliteitsmodus draaien, of met bijv. virtual PC een ouder besturingssysteem binnen het nieuwe besturingssysteem draaien. Maar op een gegeven moment wil je toch ook nieuwere games gaan spelen?

  En je hoeft ook niet perse altijd mee te gaan met een nieuw besturingssysteem, Windows 7 zal na introductie van Windows 8 bijvoorbeeld nog wel een flink aantal jaren ondersteund worden. Net zoals het oude XP nu ook nog steeds ondersteund wordt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.