Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

tv op je notebook

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Weet iemand iets af van de terratec cinergy t stick? Het schijnt een usb stick te zijn waarmee je tv op je notebook kan ontvangen. Maar wat ik begrijp, kan e alleen maar Nederland 1, 2 en 3 ontvangen. Misschien heb je er dan niet zoveel aan. Gerda
 • Zonder een coax aansluiting erop, die er met ook zijn, zal je een wat uitgebreidde soort moeten zoeken, met DVB-T heet dat geloof ik, alles is tegenwoordig digitaal en die ned 1-2-3 analoog gaan er ook uit of zijn er al uit.
 • Op de site van Conrad electronics lees ik: TV-stick voor DVB-T, DVB-C, analoge radio & TV.
  Dat zou inhouden dat je er een coaxkabel aan kunt sluiten voor DVB-C(able). Via DVB-T(erra) ontvang je inderdaad alleen de drie Nederlandse publieke omroepen.

  Op de site van Terratec staan afbeeldingen waaruit je kunt opmaken dat er inderdaad een coax kabel aan kan. Wil je dus alleen via de ether, dan is je conclusie juist. Dat heeft geen meerwaarde.
 • Wie is je vast tv provider? UPC bied sinds kort aan dat je via internet tv kan kijken. Ziggo heeft deze optie ook volgens mij.

  UPC : https://www.horizon.tv/nl_nl/tv-kijken.html
 • Ziggo biedt die optie via een app op je mobiele telefoon of tablet met iOS of sinds eergisteren ook Android (versie 2.3 of hoger). Zenderaanbod is beperkt tot een 15-tal zenders.

  Voorwaarde is wel dat je thuis verbindt met je Ziggo account en je zowel televisie als internet van Ziggo afneemt.
  http://tweakers.net/nieuws/84591/ziggo-brengt-android-app-voor-live-tv-kijken-uit.html

  Via laptop werkt dit dus niet.
 • Dank je wl voor de uitleg. Ik denk dat ik dan maar even wacht met de aanschaf daarvan. We hebben nog steeds geen gecombineerd abonnement op internet, telefoon en tv. Maar zonder gaat het ook nog steeds. Gerda
 • Ik heb ook zo'n dvb-t stick van twee tientjes. Het free-to-air pakket van digitenne kun je daarmee ontvangen en die geeft inderdaad de 3 nederlandse publieke zenders, de regionale tv-zender en wat radiozenders. Ik gebruik het om op mijn 2e monitor nieuws en dergelijke te kijken. Werkt uitstekend. Als je ook de commerciele zenders wilt bekijken zul je een andere oplossing moeten zoeken. Wellicht bestaan er usb-sticks voor dvb waarbij je ook je smartcard (of hoe zo'n ding heeft waarmee je je tv abbo kunt bekijken) kunt gebruiken.

  Wel apart overigens dat je voor commerciele zenders moet betalen. Bij de oosterburen kun je met een free-to-air ontvanger veel meer zien, ook bekende commerciele zenders.
 • Die gaan per sateliet, miss daardoor?
 • Ja klopt, maar dat gaat hier niet helemaal op. DVB-T (van Terrestrial) gaat via de ether, de satelliet variant heet DVB-S. De zenders worden dus via meerdere kanalen aangeboden. Kabel, satelliet, ether… Het is wel weer afhankelijk van de regio welke zenders je kunt ontvangen. Het kaartje op deze site laat wel zien dat je in de meeste dichtbevolkte gebieden in duitsland de private zenders gratis kunt bekijken.
 • Hier in Nederland is het DVB-T aanbod redelijk mager, maar in Duitsland heb ik in bepaalde gebieden vaak een keuze-aanbod gehad van meer dan 10 TV zenders.
  Heb erg vaak met plezier op deze wijze gekeken op de laptop…
 • Ergens is het ook vreemd dat je in nederland moet betalen voor commerciele zenders. Geen idee waar dat op gebaseerd is.
 • [quote:8105a2e90d="vuurtoren"]Ergens is het ook vreemd dat je in nederland moet betalen voor commerciele zenders. Geen idee waar dat op gebaseerd is.[/quote:8105a2e90d]

  Nog vreemder is het dat je hier voor het kijken naar N1, 2 en 3 via DVT-T niets hoeft te betalen, maar voor het kijken naar dezelfde zenders via een eigen schotel eerst een smartcard moet aanschaffen van 80 Euro…!!
 • Dat is wel fors ja. De kosten van zo'n kaart zijn vast geen 80 euro.

  Het is wel zo dat de overheid digitenne wettelijk verplicht om de publieke zenders vrij door te geven. Dat is makkelijk te controleren want die masten staan in nederland. Lijkt me dat je satellietsignalen lastiger kunt afbakenen op land. Dan nog is die 80 euro een aardig bedrag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.