Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe desktop - advies gevraagd

Anoniem
Obi-wan-kenobi
7 antwoorden
 • Mijn desktop pc is om onduidelijke redenen opeens heel traag geworden en omdat ik toch al voor had deze herfst een nieuw systeem te kopen is het tijd om advies te vragen.

  Naast de reguliere dingen als surfen/typen gebruik ik de computer voor foto en videobewerking. De mate waarin wisselt af, soms wat meer videobewerking en dan weer een tijdje beeldbewerking, voornamelijk met photoshop. Aangezien ik een minidv camera heb is video bewerking nu nog in sd. Als ik geld heb voor een betere camera zal dat wellicht naar HD gaan maar dat is nu nog lange termijn denken. Ook vind ik het leuk om 3d dingen doen in sketchup. Ook dat gaat in fasen waarin ik er meer of minder mee bezig ben.

  Spellen speel ik praktisch niet. Het komt voor dat ik een paar weken flightsims herontdek om die daarna weer maanden te vergeten. Geen prioriteit dus.

  Ik heb nu twee schermen. 1 gaat via DVI en de andere heeft een VGA aansluiting. Die moeten aangesloten kunnen worden.
  Voor het OS zit ik de denken aan een SSD schijf. Uit mijn huidige desktop wil ik de twee sata schijven meenemen. Of eventueel één om die machine als testding te kunnen gebruiken.
  De cd/dvd brander kan ook mee verhuizen lijkt mij.

  Mijn huidige pc heeft een firewire aansluiting voorop voor het importeren van de video. Ik meen dat die niet zoveel meer ingebouwd worden. Ik heb deze wel nodig. Misschien via een usb converter oid?
  Ook zit er een multi-kaartlezer in de pc waarvan ik eigenlijk alleen de SD gebruik. Ik neem aan dat hiervoor een externe lezer handiger is dan het overzetten van dat onderdeel.

  Het internet op deze desktop is bedraad, wifi is niet nodig.

  Mijn budget is 650-700 euro.

  Ideeen, tips, opmerkingen en vragen zijn welkom.
 • MSI heeft een Z77 moederbord met fireware aansluiting : http://nl.msi.com/product/mb/Z77A-GD65.html#?div=Detail

  Zelf heb ik de MSI-GD55, prima moederbord. In combinatie met 3570K en 8GB geheugen ben je al heel eind op weg denk ik. Je zou kunnen kijken of de ingebouwde grafische chip op de 3570K voldoet aan jou eisen, anders heb je nog een aparte videokaart nodig (of misschien heb je er nog een?)

  Weet niet wat je voeding en je kast is, maar je zou deze eventueel kunnen houden, spaart je al snel weer zo'n 100 tot 200 euro uit.

  Voor SSD : http://nl.hardware.info/reviews/2816/48-serial-ata-600-ssds-vergelijkingstest
 • Ik heb een hp a6240 pc en die heeft een 300 watt voeding. De originele grafische kaart is vervangen door een 8400GS.

  Dat moederbord wat je vermeld past geloof ik niet in deze behuizing.
 • Je kunt ook gewoon een moederbord nemen zonder FireWire en daar een losse FW controller bij te nemen. Hier een ideetje voor ca. 700 euro: Incl. assemblage en Win7 licentie (en SSD i.p.v. HDD).
  http://www.4launch.nl/shop/winkelwagen/52879
 • In die samenstelling is er geen videokaart (nodig)?
  Ik zag dat het moederbord hdmi en dsub uitgangen heeft. Ik heb echter een dvi nodig.
 • Videochip zit geintegreerd op de Ivy Bridge processor, vandaar die HDMI/DSUB poorten op het moederbord.

  En met een verloopstekker van HDMI naar DVI (adaptertje) kun je je monitor met DVI aansluiten, dus even navragen bij de winkelier of zo'n adapter al bij het moederbord geleverd wordt of dat je die voor een paar euro extra erbij moet bestellen.
 • Ah ok. Ik wist niet dat dergelijke verloopstukken bestonden.

  Het gebrek aan een aparte videokaart is in mijn situatie geen probleem?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.