Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Behringer Studio luisprekers aansluiten op PC

Anoniem
boshond
6 antwoorden
 • Ik heb een paar mooie actieve Behringer studio luidsprekers aangesloten op de on-board geluidskaart van m'n PC. Hiermee kan ik behoorlijke mixen maken van mijn band, na eerst geluidssporen op een recorder met HD opslag opgenomen te hebben. Het probleem is dat ik, ondanks dat ik de "input trim" op die boxen op minimaal heb gezet (-6dB), het geluid uit die boxen nog veel te hard doorkomt. Ik kan met de windows mixer de toepassingen op 1% zetten en dan nog moet ik de luidsprekers op zo'n 4% zetten om een volume te krijgen dat 's avonds nog acceptabel is voor de buren; ik heb dus heel weinig speelruimte. M.a.w. het uitgangssignaal van de geluidskaart is eigenlijk veel te hoog voor de actieve speakers. Overigens klinkt het geluid niet vervormd. Hoe kan ik dat geluidssignaal verzwakken zonder concessies te hoeven doen aan de geluidskwaliteit?
 • Zal neerkomen om zelf een verzwakker er tussen te zetten, potmeter van 100K b.v.

  http://www.dr-lex.be/guitar/volumepot.gif
 • Ik denk dat dat een te eenvoudige oplossing is en dat ik daarmee kwaliteit inlever. Je gaat dan de uitgang belasten met een constante weerstand (de weerstand van de potmeter) en een deel pak je dan met de luidsprekers op. Je gaat dan rommelen met de impedantie en dat leidt meestal tot kwaliteitsachteruitgang.
 • Ach, een line out heeft al een impedantie van min. 10K en zou niet weten wat er minder van wordt.

  Geluidfrequenties worden niet beinvloed door weerstand anders dan de lichte faseverschuivingen en die zijn vele malen hoger in de speakers.

  Alsof je oren zo goed zijn getraind dat je dat zult horen.

  En de luidsprekers verslechteren het geluid het meest door de omzetting van wisselspanning naar luchtverplaatsingen.

  Grappig is ook dat er vaak gewoon mp3's worden afgespeeld, over kwaliteit gesproken, via een geluidkaart, vaak nog onboard ook.
  Tis allemaal geen high-end hoor.

  Maar ja, tis jou feestje.
 • Heb je de boxen wel op de line out i.p.v. de versterkte speakeruitgang van het moederbord?
 • Hm, misschien zit daar (suggestie van Outlaw99) inderdaad (een deel) van het probleem. De on-board geluidskaart (Realtek) heeft alleen maar luidspreker uitgangen (en twee ingangen). De groene 3.5" aansluiting is niet in te stellen als lijnuitgang, alleen maar als LS uitgang. En inderdaad had ik op diezelfde uitgang vroeger twee luidsprekertjes zitten. Dus dan moet het wellicht een andere geluidskaart worden die wel een lijnuitgang heeft. OK, eens kijken wat ik hiermee kan. Dank voor het antwoord. Eventuele suggesties zijn van harte welkom.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.