Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wachtwoord op een externe harde schijf zetten

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Graag zou ik een wachtwoord op mijn externe harde schijf zetten. Dit omdat mocht ik hem kwijtraken of er iets mee gebeuren dat niet al mijn gegevens en bestanden op straat komen.

  Nu heb ik hier en daar al wat rondgekeken en veel mensen raden Truecrypt aan.

  Dit heb ik dus geprobeerd en ik heb een 'container' aangemaakt. Dit kan echter niet op de E schijf (mijn externe harde schijf) maar moet op een schijf van F - Z… Nu heb ik het dan maar geprobeerd op schijf F. Deze maakt hij wel aan en hier kan ik bestanden naar kopieren als ik in mijn 'Deze computer' scherm zit. Echter hier zit nog steeds geen wachtwoord op. Ook als ik nu in mijn externe harde schijf wil vraagt die geen wachtwoord.

  Ik zie waarschijnlijk iets over het hoofd, kan iemand me hiermee helpen?

  Note: Ik heb heel de tutorial –> http://www.truecrypt.org/docs/?s=tutorial stap voor stap doorgenomen.

  Alvast heel vriendelijk bedankt!
 • Als je een container aanmaakt, wordt dat na laden met truecrypt, een virtuele schijf. Er wordt normaliter maar één keer om het wachtwoord gevraagd, daarna kun je de container benaderen, tot je of deze afkoppelt, of opnieuw opstart. Je kunt ook de hele schijf encrypten, maar dat kan lastig zijn, als je hem elders wilt gebruiken.
 • Wat ik gedaan heb is met het progje Free Hide Folder (*) gewoon enkele mappen verborgen - dit werkt ook.

  (*) en ja 'k weet het: je kan het omzeilen door buiten windows verkenner te gaan werken, maar niet-forummers weten dat meestal niet, komt er nog bij dat ze ook nog eens je schijf effectief moeten vastkrijgen ook. Die twee dingen zijn voldoende voor mij.

  Wil je natuurlijk 'top-secret' zaken verbergen (!), dan volstaat dit natuurlijk niet.
 • In ieder geval bedankt voor jullie reacties zover!

  Maar inderdaad Gerben, er wordt 1 keer om een wachtwoord op die virtuele schijf gevraagd. Is het ook mogelijk om iets te creëren zodat ik elke keer dat ik op mijn E schijf wil (externe harde schijf) dat ik een wachtwoord in moet geven? Want dan heb ik in principe geen containers als virtuele schijf meer nodig. Dit is eigenlijk waar ik naar op zoek ben. Ik dacht dat dit mogelijk was met het programme Truecrypt.

  En Passer, dat is inderdaad makkelijk te omzeilen. En tegenwoordig zoeken de meeste mensen wel op internet hoe je iets kan 'kraken'/ 'omzeilen' of iets dergelijks. Maar toch bedankt voor je reactie!
 • Deze werkt op bestandsniveau:
  http://www.axantum.com/axcrypt/

  Verbergen: tja en dan lijkt de disk 80%.. en staat er niks op…
  Hoef je niet erg snugger voor te zijn om te bedenken dat er mee gerommeld is (hidden gemaakt).
  Loop je een risico dat ze een full format doen… :evil:

  Prima, beveiligen maar zorg nog steeds voor een goede backup, dat is je beste beveiliging….;)
 • [quote:8772ece72f="andre@home"]Verbergen: tja en dan lijkt de disk 80%.. en staat er niks op… [/quote:8772ece72f]Daarom schreef ik ook 'enkele' mappen :wink:
 • Andre bedankt voor je tip naar Axantum. Dit is denk ik wat ik nodig heb. Echter ik kom er niet helemaal uit hoe ik dit moet doen met dit programma.

  Zou jij mij dit misschien in een paar stappen uit kunnen leggen aub?
 • Veiligheid moet je echt zelf snappen anders lukt het niet goed…. helaas dus.
  Wel:
  http://www.google.nl/#hl=nl&gs_nf=3&cp=19&gs_id=55&xhr=t&q=handleiding+Axantum&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&oq=handleiding+Axantum&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=d2ab2d1f2b0b1750&bpcl=35277026&biw=1440&bih=775

  of
  http://www.google.nl/#hl=nl&gs_nf=3&cp=19&gs_id=55&xhr=t&q=manual+Axantum&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&oq=handleiding+Axantum&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=d2ab2d1f2b0b1750&bpcl=35277026&biw=1440&bih=775

  Succes!
 • Andre, hartelijk bedankt voor je handleiding links. Ik heb het nu geinstalleerd en wat bestanden encrypt.

  Maar is mogelijk om ook mappen te encrypten? Ik heb namelijk een map met een aantal bestanden proberen te beveiligen maar dan blijft de map toegankelijk voor iedereen alleen de bestanden erin doet die allemaal apart encrypten.

  Is het niet mogelijk dat ik maar 1x een wachtwoord hoef in te voeren bij toegang tot de map en vervolgens alle bestanden apart kan benaderen zonder wachtwoord?

  Alvast bedankt!
 • Dat is toch wat truecrypt doet?
 • Truecrypt maakt 'containers' op je computer die je kan beveiligen. Maar met Truecrypt krijg ik het niet voor elkaar om een werkende container op mijn harde schijf te creëren. Alleen een nieuwe schijf creëren lukt mij bij Truecrypt.
 • Gebruik hiervoor Bitlocker. Zit in windows7. Station/eigenschappen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.