Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Alle 12 volt voedingen vervangen door 1 zware 12v voeding

Anoniem
Boldmen
6 antwoorden
 • Ondertussen groeit mijn hardware gestaag door, elk apparaat heeft een voeding die in een stopcontact gestoken moet worden. Al die contactdozen nemen nogal wat ruimte in beslag.
  Het is mij opgevallen dat alle apparaten op dc12v werken en dezelfde aansluitplug en polariteit hebben.
  Het gaat om een aantal Nassen, externe schijven en Switches.

  Nu is mijn idee om al die (extra) energie slurpende voedinkjes te vervangen door 1 flinke 12v 30A voeding waardoor het energieverbruik ook omlaag gaat.

  Nu rijst mijn vraag, kan dat?
  Bij separate voedingen is er geen aardingsprobleem, maar bij 1 voeding liggen alle massa's voor elk apparaat aan elkaar. Ik kan mij geen situatie voorstellen waar dit tot problemen zou leiden omdat alle apparaten fysiek geen contact met elkaar hebben.

  Graag zou ik ervaringen omtrent mijn idee willen horen.
 • Ik zeg——–doen. :P

  Of het energieverbruik lager zal worden zal marginaal zijn, alleen het omzetten naar warmte zal minder zijn, maar of je dat zult merken?
  Het aanbod en gebruik is afhankelijk van de vraag.

  En al dat gedoe met de connectors, zal toch een snoer naar die apparaten moeten lopen.
 • Dat doen, daar ben ik ook wel van overtuigd, maar er houdt mij 1 prangende vraag bezig omdat alle toestellen met de min aan elkaar zullen komen te liggen of er niet ergens ongewenste stroomlussen zullen ontstaan.
  Ik ga er vanuit dat elk toestel alles galvanisch gescheiden houdt, maar dat geeft mij nu geen zekerheid.

  Het energieverbruik zal niet in orde van grote in KWh afnemen, maar in elk geval veel warmte ontwikkeling (dus ook energie) voorkomen.
  Voorts bespaar ik ook op ruimte, ook niet onbelangrijk.

  In china verkopen ze (voor weinig $2,30) erg mooie verloopsnoertjes, "4 of 8 Ways DC Power Splitter Cable 5.5x2.1mm Female to Male Adapter" zodat de snoeren spaghettie tot een minimum wordt beperkt. Er zullen vanaf de 30A powersupply maar 2 of drie kabels lopen naar de toestellen waar vlak achter het verloopsnoer komt te liggen.

  Maar toch graag een antwoord op de eventule te verwachten ongewenste stroomlussen. Anders wordt het proefondervindelijk bepalen.
 • Denkelijk bedoel je aardlussen, in veel van die apparaten is de 0 met de aarde in het apparaat zelf verbonden tegen storingen, indien de voeding aan de aarde ligt zou dat geen probleem mogen geven.
 • Aangezien het om apparaten gaat die via een adapter van spanning worden voorzien en waarbij geen enkele apparaat een randaarde aansluiting heeft maakt mij wantrouwig hoe het intern aangesloten is.
  Anders zou ik alle apparaten stuk voor stuk spanningsloos moeten maken en dan de ohms weerstand tussen de voedings min en elk van de acht ethernet aansluitingen van het apparaat moeten meten of er een lage weerstand is dat duidt op een verbinding naar de ground (min van het apparaat).
  Als dat zo is gaat mijn moet mijn idee de prullenbak in vrees ik.
 • Heb je toch geen last van in het 12V circuit.

  En de vraag is of het überhaupt in de afzonderlijke apparaten idd zo is dat er een afscherming is gebruikt die aan de 0 ligt.

  In de voeding is de 0 niet geaard alleen de onstoringsfilters lopen naar de fase en 0.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.