Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Sweex docking station werkt niet(?)

Anoniem
andre@home
4 antwoorden
 • Beste mensen,

  Of de duvel er mee speelt. Ik heb een Western Digital MyBook Studio externe hardeschijf waar heel veel bestanden, foto's etc op staan. Ik dacht 1 harde schijf is gevaarlijk stel je voor dat die kapot gaat. Dus wilde ik dit weekeind een NAS server kopen met twee harde schijven, maar je raadt het al. De externe hardeschijf laat zich niet meer zien op mijn MacBook.

  Tig verschillende dingen geprobeerd, niks werkt. Vervolgens las ik op internet dat dit merk vaker dit probleem op levert. Dit zou liggen aan de verbinding in de behuizing van de externe harde schijf bla. bla. Bij verschillende mensen is het gelukt om de harde schijf er uit te halen en aan te sluiten op een HDD docking station zodat je als nog bij de bestanden kan.

  Ik heb dus een docking station gekocht, de harde schijf er in geplaatst, maar nu reageert de docking station niet. Er branden geen lampjes op het apparaat, helemaal niks.

  Mijn vraag is: heeft iemand ervaring met dit apparaat? Ook al is de hardeschijf misschien kapot, moet de docking station dan wel reageren?

  Alvast bedankt!
 • Heb net een nieuwe docking station gekocht. De Eminent. Deze doet het wel maar kan mijn schijf niet vinden. De schijf draait wel maar is niet te zien op de computer (macbook).

  Iemand nog ideen of tips?
 • Ken de Mac niet. Welk ysteem is de hd geformateerd?
  Ik weet wel dat MAC geen NTFS kan lezen, dus zien zal ie hem ook niet
  Misschien help het? Mac kan wel FAT32 dacht ik. De hd (hoeveel tb?) is waarschijnlijk NTFS geformateerd.
 • Ik weet niet meer uit mijn hoofd hoe die geformatteerd is, maar hij heeft het wel altijd gedaan op mijn MacBook. De computer vindt de HDD sinds gisteren plots niet meer. Dit terwijl je de HDD wel hoort draaien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.