Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geheugen bijplaatsen: is dit een goede keuze?

Anoniem
Passer
8 antwoorden
 • Dell Dimension 4700 - Windows XP

  ik zit nu met volgend geheugen
  (het origineel geheugen is 512MB PC-3200 Dual Channel DDR2 400MHz [2x256] - het kingston-geheugen is later bijgeplaatst)

  [img:a3072792df]http://i48.tinypic.com/287hz00.jpg[/img:a3072792df]

  Is dit een goede keuze om die 2x256 te gaan vervangen; http://www.perfect-systems.nl/artikel/631/Geheugen/Kingston-ValueRAM/1-GB-DDR2-667

  (ik kocht het vorige Kingston ook bij dit bedrijf, vandaar dat ik deze keuze naar voor schuif - al hoeft het niet absoluut bij dit bedrijf te zijn dat ik aankoop.
 • Er kunnen 4 x 1 gig x64, PC 2 5300 Data Rate 667, in.

  Hoeveel ga je erin zetten?
 • Ik ben van plan van gewoon die 2x256 te vervangen door 2 x 1 Gig - daarmee zal ik nu ruim toekomen denk ik, 'k heb dan totaal 3Gig tegenover de helft nu.

  op dit ogenblik krijg ik nogal wat 'overbelasting' (van mijn geheugen vermoed ik?) : mijn systeem bevriest dan even als ik teveel progs open staan heb en na 15 sec tot soms wel 2 min gaat alles gewoon verder. (en als ik dan naar mijn systray wil gaan, krijg ik onderaan het beeld een aantal horizontale lijnen zonder dat ik in mijn systray of balk onderaan raak)

  Dus dacht ik dat ik te weinig geheugen had.

  Klopt?
 • Iets meer mag wel, normaal gebruikt XP rond de 1 gig. met uitschieters naar 1,5 tot 3,5 met Adobe meuk, maar als er te weinig is wordt er naar het wisselbestand geschreven, kan het wat trager worden.

  Maar die symptomen lijken mij meer te maken te hebben met de grafisch kaart en/of de drivers ervoor.
 • http://www.asus.nl/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH5450_SILENTDI1GD2/

  deze heb ik sinds anderhalf jaar. Is wel voldoende denk ik?
 • Zo'n silent kaart heeft wel een goede airflow in de kast nodig, artifacts en rare dingen zie je als het geheugen op zo'n kaart te warm wordt.

  Die pauzes zijn daarmee niet te verklaren, niets te vinden in de logboeken?

  En de drivers zijn up-to-date?
 • Logboeken geven niets speciaals

  driver is een jaar geleden geüpdate en airflow is goed denk ik (speedfan geeft op dit ogenblik vb 41 en 42° - wel voor mijn hd's - niet van mijn videokaart)

  'k heb dus het idee dat het ligt als 'mijn systeem' wat overbelast wordt - en dus is 1,5 Gig toch wat mager op dit ogenblik?

  (of het zou aan mijn processor moeten liggen: Intel® Pentium® 4 Processor 520 met HT technology (2.80GHz, 800MHz fsb, 1MB cache)
 • Dat zou je kunnen zien in taakbeheer en prestaties, als de proc 100% is belast dan kunnen er idd vertragingen ontstaan.
  (file in de processor :D )

  Beetje meer geheugen is ook nooit weg, hoeft er minder te worden geswapt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.