Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Draadloos aansturen printer

Anoniem
Bosje
2 antwoorden
 • wij hebben een HP Colorlaserprinter 2820 (met USB kabel) die we onder Windows XP via een printerserver van Airlive draadloos bereikten via verschillende computers en laptops op verschillende plekken in huis.
  Sinds Windows 7 64bit krijg ik de printeserver niet meer geïnstalleerd.
  Na zelf gezocht te hebben naar een printerserver met gepaste drivers voor deze HP printer, advies gevraagd aan lokale computerwinkel die me ook niet verder kon helpen.
  Ik ken de mogelijkeheid om de printer via het netwerk aan één van de computers te hangen, maar we willen niet dat de hele dag een pc aanstaat enkel om de printer te bedienen. te meer dat we een dergelijke grote printer niet in de praktijkruimte of slaapkamer willen hebben. De printer staat nu op de overloop op de eerste verdieping. PC's/laptops staan op begane grond en 2 verdiepingen. router staat op beganse grond, 2de modem op eerste vedieping.
  Vraag: is er een andere mogelijkheid om de printer te benaderen of kent er iemand toch een printerserver die werkt odner windows 7 64 bit en deze printer kan koppelen.
  Met dank voor alle reacties
  Wallie
 • Koppel de printer eerst via een USB kabel en installeer de software vor 64-bits volledig alsof het een normale USB_printer betreft.
  Dan bij de (geavanceerde) instellingen v/d printer ga je naar de tab poorten. Die staat nu op USB.
  Kies ipv daarvan nu TCP/IP poort en vul daar het ip nr in van de draaloze Airlive waar je de printer weer aanhangt.
  Dan zou het weer moeten werken.

  PS: op je eigen pc wordt er geen server software geïnstalleerd, die zit in de Airlive al vooraf erin. Dus mi heb je helemaal geen server software nodig.
  Zo installeer ik altijd mijn printers die op het netwerk en en heeft altijd zo gewerkt. Die zgn server software is alleen een configuratie hulp tool die in principe hetzelfde doet als ik handmatig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.