Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

bestanden verplaatsen via USB3.

Anoniem
gerben
7 antwoorden
 • Ik ben bezig om grote bestanden te verplaatsen via mijn USB3 aansluiting (blauw) van de PC naar mijn mediaplayer die eveneens een USB3 aansluiting heeft en uiteraard doe ik dat met een USB3 kabel.

  Nu dacht ik dat de maximale snelheid via USB3 toch 4,8 Gbits/s is maar ik zie bij het versturen van de bestanden de "meter" niet hoger komen dan 40Mb/s. Dat moet toch sneller kunnen. Als ik hetzelfde doe via een normale USB2 aansluiting zowel op de PC als op de mediaplayer is de snelheid evenhoog.

  Graag advies.

  Rob
 • Die 4.8Gbps is net zo theoretisch als de 480Mbps van USB2. Praktisch is het sowieso al maximaal de helft (eenrichtingsverkeer), en ben je verder erg afhankelijk van gebruikte hardware, zoals controllers en schijven. Ik heb hier een externe schijf, die met 100MBps wel wat beter presteert, maar lang niet de maximale snelheid van de schijf haalt (ca. 150).
 • Daar heb je wel gelijk in gerben dat theoretische waarden soms met een korreltje zou moeten worden genomen maar dat de waarde niet eens boven de 40Mb uitkomt is dat verschil van 4,8 Gbits/40Mb dan niet erg groot om niet te zeggen wat heeft die USB3 dan voor praktisch nut? De snelheid van 40Mb haal ik ook met USB2.

  Graag advies. Moet ik de drivers nog verwijderen en updaten of maakt het toch niets uit.

  Rob
 • Is het 40MB of Mb? Scheelt een factor 8. Als het 40MB is, is het ruim sneller dan USB2, wat maximaal 33MBps haalt. Ik vermoed dat het toch in je hardware zit, in een mediaspeler zit een eenvoudig processortje en vast ook geen al te snelle controller. Harddisks zijn tegenwoordig meestal wel veel sneller dan 40MBps. Wat zeggen de specs van het apparaat?
 • het was dus MB en geen Mb. Ik had geen idee dat daar ook nog verschil tussen zat en dacht dat dat een schrijffout was (dus niet) okee en de specs vind je hier. Dus ik hoef geen nieuwe drivers te installeren. Alles werkt correct.

  http://www.eminent-online.com/nl/product/1073/EM7385-overview.html.

  Groet, Rob
 • Wel specs, geen snelheden aangegeven of gemeten. Kan zo snel ook geen reviews vinden die dat wel hebben.

  Een Byte is 8 bits, erg verraderlijk en er worden ook vaak fouten mee gemaakt. Netwerksnelheden worden meestal in megabits aangegeven (Mpbs), schijfsnelheden meestal in megabytes (MB/s). Met mega worden trouwens ook vaak fouten gemaakt, daarvoor gebruikt me nogal eens een kleine letter. Die is echter voorbehouden aan het voorvoegsel milli (1/1000). Wat bij snelheden uiteraard onzinnig is.
 • Tja, misschien moet ik hier vrde mee hebben. Kan er verder ook geen soep van maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.