Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bij opstarten "no signal input" naar scherm

Anoniem
jawtje
5 antwoorden
 • Na een paar weken een computer niet te hebben gebruikt, heb ik nu startproblemen.
  Na door de BIOS te zijn gegaan en het Windows XP logo te hebben gegeven komt er geen signaal meer naar het scherm. Even na de "no signal input" melding gaat het scherm in slaapstand en is niet meer te wekken.
  De computer lijkt onderwijl verder op te starten.
  In veilige mode blijft het scherm altijd bruikbaar. Dus ligt het niet aan het scherm. Alle bevestigingen zoals kabels en kaarten zitten goed vast.
  Ik heb geprobeerd naar eerdere herstelpunten te gaan, maar dat geeft geen soelaas: Het scherm gaat slapen.
  Waar moet ik het zoeken c.q. oplossen?
 • Op starten in veilige modus en dan via config, software de vga drivers deinstalleren. Herstarten, de nieuwe hardware gevonden wizard annuleren en daarna de laatste drivers van de vga kaart bij de fabrikant downloaden en installeren. Hopelijk red je het daar mee, anders is mogelijk de vga kaart defect.
 • Naar de bios en XP logo geven?
  Daar kan ik geen touw aan vastknopen.

  In veilige modus wel en in volledig niet, de drivers, die deïnstalleren in veilige modus en rebooten, dan de juiste installeren.
 • [quote:3bcdb0a1ab="peterkramer"]Op starten in veilige modus en dan via config, software de vga drivers deinstalleren. Herstarten, de nieuwe hardware gevonden wizard annuleren en daarna de laatste drivers van de vga kaart bij de fabrikant downloaden en installeren. Hopelijk red je het daar mee, anders is mogelijk de vga kaart defect.[/quote:3bcdb0a1ab]Zal ik zeker eens proberen. Maar….. zou die kaart in veilige mode dan niet stuk zijn ;-)
 • [quote:7a822a9305="Lange Pier"]Naar de bios en XP logo geven?
  Daar kan ik geen touw aan vastknopen[/quote:7a822a9305]Met BIOS bedoel ik de POST bewerking. Dus mijn volgorde is POST, dan het BOOT keuzescherm, gaat allemaal goed t/m het XP Logo scherm en daarna valt het scherm meteen in slaap.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.