Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC Advies!

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Beste allen,

  Ik ben aan het rond kijken voor een nieuwe pc, maar heb geen idee! Zelf samenstellen of compleet kopen, intel of amd, i3 of i5 etc etc, ik heb er geen verstand van. Dus graag hulp!

  Budget:
  ¤550 - ¤600

  Ik heb een oude pc, die ik thuis nog wel als storage oid wil gebruiken.
  Accessoires voor een nieuwe zijn niet nodig. Nou, misschien een beeldscherm, maar dan zou ik het budget nog aan moeten passen. Voorlopig kan deze buiten beschouwing gehouden worden.

  Ik wil vooral films van hoge kwaliteit kunnen kijken, foto en video bewerking kunnen doen (dus vooral media systeem), en evt ook wat games kunnen spelen. Ik stoor me bij mijn oude pc ontzettend aan de trage bestandsoverdracht, dus ik wil graag USB3?

  Ik heb thuis geen besturingssysteem liggen, maar dit kan ik evt van een cd van een ander gebruiken?

  En maakt draadloos internet of bekabeld nog uit voor netwerk / afspelen van films op mijn mediaplayer via netwerk?

  Kast graag zo stil mogelijk.

  Ik zet hem liever niet zelf in elkaar.

  Genoeg informatie?

  Alvast bedankt!

  Nanning
 • Hier staan wel wat dingen, maar bepaald ruimer budget….
  http://nl.hardware.info/pcadvies
 • 600 euro max. is wel weinig als het ook nog geschikt moet zijn voor (serieuze) gaming. Dus moet het systeem dat ook kunnen (nu of in de toekomst) dan liever ietsje meer uitgeven.

  Verder geven we je hier geen adviezen bij oneigenlijk gebruik van software, dus wees gewaarschuwd.

  Als gamen niet hoeft, zie bijv. de kant en klare systemen van Medion, zoals deze:
  http://www.medion.com/nl/prod/MEDION%C2%AE+AKOYA%C2%AE+PC+P5284+D/410017047

  Als er wel gegamed moet gaan worden, dan liever een systeem op maat. Tips voor onderdelen daarvoor zou je hier op kunnen doen:
  http://tweakers.net/reviews/2817/3/desktop-best-buy-guide-editie-november-2012-budget-en-basisgamesysteem.html
 • In ieder geval al bedankt voor de reacties!

  Nee het is inderdaad meer gewone werkzaamheden en vooral bestandsoverdracht en videobewerking (en bluray/3d films kijken). Lijkt me dat die kast van Medion dit wel aan kan?
  Gamen doe ik vooral op PS3, dus lijkt me niet heel nodig. Dus dan hoef ik ook niet een super dure pc te hebben lijkt me.
 • Dan heb je met die Medion PC inderdaad een prima samenstelling. En nog met een Windows 8 licentie ook.
 • Ja is dat wat, Windows 8?
 • Ziet er wel grappig uit met die tegeltjes. Maar als je er niet snel aan kunt wennen kun je binnen Windows 8 ook gewoon terug naar "Windows 7 modus".
 • Leek me meer iets voor tablets! Maar goed, miss is het wel heel fijn.

  Nu dacht ik, Medion is vaak te koop bij de Aldi, laat ik daar eens kijken. Volgende week hebben ze daar een actie:
  http://www.aldi.nl/aldi_vanaf_woensdag_2811_48_5_362_4261.html

  Ik als leek zie alleen verschillen in getallen (i5-3350).
  PC is voor zelfde prijs, maar zit er verschil in met die je mij had aangeraden?
  http://www.medion.com/nl/prod/MEDION%C2%AE+AKOYA%C2%AE+PC+P5284+D/410017047
 • Mooie aanbieding weer van de Aldi, grootste voordeel voor jou zou zijn dat deze PC uitgerust is met een NVIDIA® GeForce® GTX 650 (geen Ti) videokaart waarmee je ook nog een beetje kunt gamen (vooral de iets oudere games).

  Verder zou ik me niet zo druk maken over de verschillen in de twee i5 processoren. Kloksnelheden verschillen nauwelijks van elkaar, het grootste verschil is dat de i5-3550P geen geintegreerde GPU heeft en de i5-3470 wel. Maar die heb je ook niet nodig omdat er dus een losse videokaart in zit.
  http://ark.intel.com/compare/69114,68316

  Met dit soort Aldi aanbiedingen echter wel er heel vroeg bij zijn, want per filiaal hebben ze er doorgaans maar één of enkele. Woensdag 28/11 dus meteen na opening je naar de kassa begeven en daar zeggen dat je voor de PC komt.
 • Bedankt voor het advies!
  Ik denk dat ik woensdag naar de Aldi ga, mocht het daar niet lukken, dan heb ik met die andere Medion een prima plan B.

  Bedankt
 • En uhm, in die PC van Aldi, kan je daar vrij gemakkelijk/goedkoop extra geheugen inzetten?
 • DDR3 Geheugenmodules zijn niet duur. Verder is het een beetje afhankelijk van wat voor moederbord Medion in deze PC heeft gezet.

  Stel dat er nu 2x2GB in zit en het moederbord heeft maar 2 geheugensloten, dan zou je die 2x2GB eruit moeten halen en er 2x4GB (of 2x8GB als je hele geheugenintensieve applicaties wilt draaien) voor in de plaats zetten.

  Stel dat het moederbord 4 geheugensloten is, dan zou je dus gewoon een extra dual channel setje (van 2x4GB of 2x8GB) erbij kunnen prikken. Maar raadplaag daarvoor gewoon de handleiding die je erbij krijgt.
 • Obi, moet dat mobo t wel hebben . Mijn ( nu vervangen) Asrock bord had ook 4 geheugenplekken, maar mooi 2 voor DDR2 en 2 voor DDR 3 en dat werkt niet samen…
 • Ik zou zeggen, hoe meer geheugen, hoe beter… is dat ook zo?
 • [quote:2e62de483c="Anjo"]maar mooi 2 voor DDR2 en 2 voor DDR 3 en dat werkt niet samen[/quote:2e62de483c]Dat was dan een moederbord uit de tijd dat geheugencontrollers nog in de chipset van het moederbord zaten en niet zoals nu geintegreerd in de CPU. :wink:
 • [quote:0729df47b9="nanningmg1"]Ik zou zeggen, hoe meer geheugen, hoe beter… is dat ook zo?[/quote:0729df47b9]Nou nee. Het heeft nl. geen nut om heel veel geheugen te kopen als je applicaties dat niet gebruiken.

  Maar met moderne foto- en videobewerking is het zeker geen overbodige luxe te noemen om bijv. 16GB totaal aan intern geheugen te hebben.

  Let wel even goed op wat voor grootte aan geheugenmodules het moederbord ondersteunt, al denk ik dat het moederbord van deze moderne PC wel overweg moet kunnen met 8GB modules.
 • Het is gelukt hoor! Gisteren gekocht. Hij werkt erg snel en soepel. Windows 8 is nog wel even wennen.

  Bedankt voor de hulp.

  Ik ga meteen verder ergens anders op het forum, de volgende stap is een beetje goed functionerend thuis netwerk aan te leggen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.