Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC voor filmbewerking

Anoniem
Obi-wan-kenobi
6 antwoorden
 • Goedemorgen/middag/avond allemaal,

  Ik heb een jaar geleden een desktop gekocht naast mijn laptop. Omdat mijn budget niet verder kwam dan 500 euro heeft mijn destop de volgende eigenschappen.

  Ik heb een Asus M4A78LT-M moederbord en een AMD Phenom™ II X6 1055T Processor, 2812 Mhz. Hij heeft 8 GB fysiek geheugen. (wisselbestand grote 16GB )

  Eigenlijk ben ik zeer tevreden met deze computer. Echter ben ik steeds intensiever bezig met filmbewerking en zou het fijn zijn als de render en inlaad tijden wat omlaag kunnen en ik ook de previews in een wat hogere kwaliteit zou kunnen bekijken zonder dat deze gaan haperen of vast loopt.

  Ik zou graag de prestaties van mijn PC wat opschroeven zonder een nieuwe PC aan te schaffen. Nou waren de eerste dingen die bij me opkwamen extra geheugen en een SSD. Iemand anders rade me aan een gtx 560 ti videokaart te kopen.

  Om een lang verhaal kort te maken. Ik weet niet wat voor producten ik toe kan voegen op mijn huidige moederboard, en de handleiding van ASUS is voor mij net chinees helaas.

  Kan iemand mij hier wat advies over geven, alvast heel erg bedankt. (Mocht ik belangrijke informatie niet hebben gegeven dan hoor ik het uiteraard graag.)


  P.S. bij deze een link naar de website van mijn moederboard, misschien dat het jullie meer duidelijkheid geeft.

  http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A78LTM/#specifications
 • Welke videobewerkingssoftware gebruik je? Die software moet nl. wel hardware accelleratie van bepaalde specifieke videokaarten ondersteunen, anders heeft het toevoegen van bijv. zo'n GTX560Ti geen zin.

  En wellicht heb je wat aan de tips in dit advies van HWI, in ieder geval voor wat betreft GPU, SSD en HDD's.
  http://nl.hardware.info/pcadvies/851/hd-videobewerkings-pc—september-2012

  Check ook of je voeding het wel aankan als je kiest voor een zware videokaart, anders kun je juist stabiliteitsproblemen verwachten. Desnoods vervangen.
 • [quote:adb18000a1="Obi-wan-kenobi"]Welke videobewerkingssoftware gebruik je? Die software moet nl. wel hardware accelleratie van bepaalde specifieke videokaarten ondersteunen, anders heeft het toevoegen van bijv. zo'n GTX560Ti geen zin.

  En wellicht heb je wat aan de tips in dit advies van HWI, in ieder geval voor wat betreft GPU, SSD en HDD's.
  http://nl.hardware.info/pcadvies/851/hd-videobewerkings-pc—september-2012

  Check ook of je voeding het wel aankan als je kiest voor een zware videokaart, anders kun je juist stabiliteitsproblemen verwachten. Desnoods vervangen.[/quote:adb18000a1]

  Ik gebruik nu Sony vegas Pro10, maar stap binnekort over op Sony Vegas Pro 12. Dit programma maakt gebruik van GPU acceleration.
 • Ok ik zie het ook:
  http://www.sonycreativesoftware.com/vegaspro/gpuacceleration
 • Ik zou in ieder geval gaan voor wat meer geheugen, aangezien je daar nog wel eens tegen aan kan lopen bij videobewerking en het wisselbestand is leuk, maar dat is retetraag in vergelijking met intern geheugen.

  Ik weet niet wat het budget is, maar bijvoorbeeld een GTX 660ti is nog weer een stuk sneller dan een GTX 560 ti en gebruikt tevens een stuk minder stroom.
 • SSD als wisselbestand gebruiken geen optie??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.