Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Conflicterende Ram-modules

Lange Pier
1 antwoord
 • Hallo,

  Ik zit met een voor mijn inziens gek probleem. Ik heb onlangs mijn pc voorzien van twee nieuwe ram modules (1 gig per stuk) van het soort DDR1. Deze werkten ook, maar niet naar behoren (dacht ik,omdat ik soms bij het opstarten zwartbeeld krijg ipv windows start) nu heb ik beide modules los getest in beide poorten (ik heb 2 ram poorten op mijn moederbord) en dit werkte goed, geen opstart problemen oid.

  Nu is het gekke wanneer ik ze beide weer in de poorten plaats mijn computer niet doorstart. Kan iemand mij hierin in advies voorzien, de modules zijn niet van hetzelfde merk en dragen beide het label ddr 400, maar dit mag volgens mij geen probleem zijn aangezien alle ram modules van ddr1 bij dezelfde fabriek worden geproduceerd (is mij verteld). Misschien ook wel leuk om te vermelden wanneer ik beide modules er wel in had (één week geleden wilde dit nog wel) had ik deze specificaties:

  -type ddr -RAS# precharge (trp) 3 clocks
  -grootte 2048 MBytes -cyclustijd (tras) 8 clocks
  -kanalen #single -Bank cycle time (trc) 11 clocks
  -DRAM frequentie 200.3 MHZ -command rate (cr) 2T
  -CAS# latency (CL) 3 clocks
  -RAS# naar CAS# vertraging (tRCD) 3 clocks

  Nu ik één bankje (module) erin heb zitten krijg ik deze specificaties:

  Type DDR
  Grootte 1024 MBytes
  Kanalen # Single
  DRAM Frequentie 200.3 MHZ
  CAS# Latency (CL) 3 clocks
  RAS# naar CAS# vertraging (tRCD) 3 clocks
  RAS# Precharge (tRP) 3 clocks
  Cyclustijd (tRAS) 8 clocks
  Bank Cycle Time (tRC) 11 clocks
  Command Rate (CR) 2T

  Dit voeg ik toe om er achter te komen of 1 faalt mij pc in prestatievermogen en kan hij gewoon niet beter of heb ik er verkeerde ram modules/ niet juiste type inzitten?

  Bij voorbaat dank voor de input!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.