Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

pc loopt vast tijdens het opstarten van windows

Anoniem
PierleQ
2 antwoorden
 • dag allen,

  sinds donderdagavond heeft mijn zoon een probleem met zijn pc: bij het opstarten van windows loopt de pc vast. Dat gebeurt als de melding "Windows start op" verschijnt, die vier balletjes vormen dat kromme parallellogram, en dan loopt de zaak vast. De lampjes van toetsenbord en de muis gaan uit, en dan: niets meer.

  Windows herstel helpt niet; hij geeft aan het probleem niet te kunnen oplossen (welk probleem, daar kom ik niet achter).

  Bij het aanzetten van de pc komt er een opstartscherm van het moederbord, met de bekende opmerkingen van "press DEL for set up" enzo. Mijn zoon zegt dat-ie dat niet eerder deed.

  Vervolgens geeft het moederbord aan dat er geen devises zijn gevonden.

  Daarna start windows op en gebeurt er wat ik in het begin beschreef.

  Ik heb "boot repair disk" gedraaid en hoewel die zegt dat het probleem is opgelost, gaat het opstarten nog precies zoals beschreven.

  Ik heb inmiddels een nieuwe harde schijf geplaatst, met een nieuwe windows-installatie, maar vanaf het aanzetten van de pc tot aan het opstarten van Windows: er gebeurt precies hetzelfde.

  In de pc zit een i7 870 processor (uit m'n hoofd gezegd, het was een paar jaar geleden niet de allerduurste i7), een asus moederbord, met 4 gb ddr3 geheugen, en een aparte grafische kaart.

  Heeft iemand enig idee wat er aan de hand zou kunnen zijn? Of hoe ik daarachter zou kunnen komen?

  Als ik het moederbord zou moeten vervangen (daar denk ik over), waar moet ik op letten, gelet op de eerste generatie i7-processor?

  Verder: in de kast zit zo'n klein moederbordje, geen volledige ATX. Past in de miditower dan ook een volle ATX, voor het geval dàt?

  Alvast bedankt voor alle tips!

  Groeten,
  Piet
 • Je zou om mee te beginnen eens de onboard grafische kaart kunnen gebruiken en die insteekkaart er even uithalen.

  Indien een andere voeding tot je beschikking, die eens gebruiken om de bestaande uit te kunnen sluiten van een defect.

  Indien er alleen del voor setup, die melding staat normaal bij opstarten in beeld, maar eentje die onderaan vermeld wordt krijg je indien de PC niet op de normale manier is afgeslote, met een reset komt dat ook wel eens voor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.