Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf verdwijnt steeds

Anoniem
rob bogers
6 antwoorden
 • Wat mij gisteren overkwam vind ik toch wel de moeite waard om even voor te leggen aan de deskundigen op dit gebied.

  Van een harde schijf van 2TB wilde ik een groot aantal bestanden ter grootte van zo’n 50 Gig kopiëren naar een andere harde schijf. Het systeem gaf aan dat dit ongeveer 3 uur zou duren. Na de geschatte tijd kwam ik eens even polshoogte nemen en wat blijkt de kopieeractie was gestopt en de schijf waarvan ik de bestanden kopieerde was onbereikbaar en dit werd weergegeven middels een waarschuwing.

  [img:a33a968bc7]http://i77.photobucket.com/albums/j55/robbogers/Locatienietbeschikbaar_zpse218e17c.jpg[/img:a33a968bc7]

  In het Bios zag ik dat op aansluiting 6 van het Mobo het device onbekend was. Ik heb daarop twee schijven op het moederbord verwisseld van SATA6 naar SATA5 en omgekeerd. De PC opgestart en ik zag dat de stuurprogramma's van beide schijven opnieuw werden geinstalleerd en ja hoor de betreffende schijf (schijfletter "I";)was weer zichtbaar.

  Helaas duurt dit niet lang want bij een nieuwe kopieeractie van een paar grote bestanden heb ik hetzelfde probleem en na wederom omwisselen van de aansluiting op het Mobo is alles weer okee Ook de betreffende SATA kabels heb ik al vervangen maar het probleem blijft elke paar dagen opnieuw zichtbaar.

  Schijf kaduuk?

  Graag advies,

  Rob
 • "bij kopieeractiegrote bestanden": is de doelschijf wel ntfs?
  twijfel je aan de gezondheid van een schijf, dan altijd testen met de diagnosetool van de fabrikant.
 • Het zijn allemaal schijven volgens het NTFS bestandssysteem en allemaal (6x) SATA schijven van 2TB maar wel van verschillende fabrikanten. Kan ik ook een testtool gebruiken van een fabrikant want ik mag toch aannemen dat de werkwijze gelijk is.

  Rob
 • als er iets mee zou zijn, en je dus op garantie aanspraak wilt maken, wil de fabrikant doorgaans dat de eigen tool de fout constateert….
 • Ik heb al op de site van de fabrikant gekeken maar kan daar geen tools of downloads vinden. De schijf is een WDC WD20EARS-00M VWB0

  Rob
 • [quote:4ec2e764c0="rob bogers"]Ik heb al op de site van de fabrikant gekeken maar kan daar geen tools of downloads vinden. De schijf is een WDC WD20EARS-00M VWB0

  Rob[/quote:4ec2e764c0]

  Het is geen WD maar een Seagate ST3000DM001-9YN166 schijf.

  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.