Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

canon PIXMA MG6250

Anoniem
derkdejong
13 antwoorden
 • Nieuwe printer gekocht : canon pixma mg6250. Na lang gedoe met canon software installeren, een andere driver die ik ergens vond leek wifi te werken. Ik kon via wifi vanaf de pc's, ipad en iphone printen. Het heeft even goed gewerkt maar nu werkt het niet meer.

  Een keer heeft de installatiesoftware (was toevallig eente die ik op een ierse site heb gevonden, twijfel nu of dit ook daadwerkelijk de reden was dat het werkte) de printer herkent en kon deze via wifi in het netwerk gevonden worden.

  Nu werkt het niet meer. vanaf nergens meer. DE installatiesoftware op de pc zegt ook continu dat er geen printer gevonden kan worden. Kortom wordt er een beetje moedeloos van…

  Iemand suggesties?

  Gr
  Hennie
 • drivers altijd alleen maar downloaden vanaf de site van de fabrikant.
  je zult opnieuw moeten beginnen: deïnstalleer alles van die canon, zorg dat ie ook niet usb aangesloten is. haal in de verkenner de mappen van canon in program files handmatig weg. laat ccleaner register opruimen, en herstart de pc.
  haal bij canon http://www.canon.nl/Support/Consumer_Products/products/Fax__Multifunctionals/InkJet/PIXMA_MG_series/PIXMA_MG6250.aspx?type=download&page=1
  de juiste drivers, en installeer die, en plug de usb-kabel pas in als de software daarom vraagt.
  als het ding eenmnaal in je router is aangemeld, moet je nog de in de router het ding een vast adres geven, anders blijft het rommelen als je met meerdere wifi-apparaten werkt.
 • Beste,

  dank voor je antwoord.

  driver gedwonload van ierse canon site.

  Ik installeer niet via usb maar via wifi

  herinstallatie meerdere keren uitgevoerd maar je suggesties gaan idd verder.

  Vast ipaddress ga ik doen.

  Maar dan nog waarom wordt de printer niet gevonden in het netwerk…

  Wil eigenlijk een stap voor stap aanpak. Waar gaat het nu fout? Printer, router of de pc's, iphone en ipads. Moet volgens mij de printer zijn want overal doet ie het niet meer (of iets met het ipaddres). Hij heeft 192.168.1.125 volgens de status overzicht van de printer en op de DHCP lijst staat ie ook zo aan gemeld. Ik kon ook van de router pingen naar de printer. Na wat gerommel met opnieuw aanmelden bij de router werkte dit even en nadat de printer instandby stand ging deed ie het niet meer. Ook niet nadat deze actief werd.

  Gr,
  Hennie
 • [quote:421eb07d14="hennie7863"] Wil eigenlijk een stap voor stap aanpak. [/quote:421eb07d14] Dan zou je de instructies van de canon website FAQ: How to perform the wireless LAN setup manually (Windows) (nogmaals) kunnen uitvoeren. Heb je ook nog gecheckt, of wellicht je firewall het draadloos printen blokkeert?

  Kan het zijn, dat je een review had gepost op kieskeurig?
 • Nah ik geloof het niet want hij doet het nergens meer.

  Lijkt me dus niet een pc probleem.

  Ik denk dat het probleem in het ipaddress zit of zo. misschien toch naar een vast ipaddress….

  Weet niet meer precies maar het kan zijn dat ik mijn router heb uitgezet per ongeluk. Toen ik op mijn mediaspeler naar mijn nas ging via het ip address kwam ik uit op de printer (haha)…… en later was dat niet meer.

  Ja klopt op kieskeurig een mindere beoordeling gegeven. Helpdesk van canon heb je ook niet veel aan.


  Greetz,
  Hennie
 • > Ik installeer niet via usb maar via wifi <

  tja, een wijze les is: volg altijd de handleiding bij installeren van nieuwe apparaten… en als canon dus installatie via usb voorschrijft in de meegeleverde documentatie…..
 • Ik volg je even niet..

  Wie zegt dat ik via usb moet installeren? In het installatie proces kan ik kiezen uit wifi of USB.

  Wellicht heb ik even wat gemist maar wellicht kun je mij dan aangegeven waar je de kennis vandaan haalt dat er via USB geinstalleerd moet worden?
 • gewoon, uit de installatiehandleiding geplukt, te vinden in de link uit mijn eerdere post
 • Wellicht gaat het hier om iets onduidelijk in de handleiding. Het is inderdaad gebruikelijk dat de printer niet op de usb poort mag zitten, gedurende software installatie. Als er echter gekozen wordt om de printer draadloos te gebruiken, zie ik geen reden om deze eerst via usb aan te sluiten. (Ik heb dit in ieder geval niet hoeven doen, voor mijn draadloze HP all-in-one printer.)

  Wel zou de draadloze printer zichtbaar moeten zijn, in de draadloze router met voldoende signaalsterkte. Waarbij inderdaad een vast IP adres gebruikelijk is. Meestal doe je dat nadat draadloze printer eerst heeft gefunctioneerd met het DHCP IP adres.
 • Ip adres stond goed in dhcp maar kon deze niet pingen (??) van router en andere pc.

  Ik heb de printer een vast ip adres gegeven.

  Ik heb de router maar weer eens gereset en daarna deed ie het weer…
 • Toch weer een probleem.

  Printen van mijn Iphone gaat goed maar van mijn laptop toch weer niet.

  De printer is off line krijg ik als melding. Laptop is afgesloten geweest van het netwerk omdat ik deze mee naar werk heb genomen. Nu weer aangesloten en krijg dus deze melding.

  Bij opnieuw installeren krijg ik nu wel de melding dat de printer is aangesloten en dat de aansluiting niet meer hoeft en wil overige software installeren. Dus er lijkt wel iets van herkenning te zijn. Het zijn dus niet dezelfde problemen als ik hiervoor had. Iemand een idee?
 • Software weer verwijderd en weer opnieuw geïnstalleerd en het werkt weer…
  Ben benieuwd voor hoe lang…
 • Nou proeerde vandaag weer te printen met mijn laptop maar printer is offline wordt gemeld. Vanaf andere vaste computer en iphones werkt alles nog.

  Lijkt een proleem van de laptop specifiek te zijn….. Wat zou het kunnen zijn?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.