Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe harde schijf wordt niet volledig herkent

Anoniem
canonboy
1 antwoord
 • Als ik mijn externe harde schijf in mijn computer plug, is de schijf wel vindbaar, maar onbruikbaar. Ik zal uitleggen wat ik allemaal ben tegengekomen op mijn zoektocht naar de oplossing:

  Ik heb een computer met windows XP besturingssysteem.
  Ik sluit hier mijn freecom mobile drive xxs (oftewel gewoon een externe harde schijf) op aan. In Deze Computer verschijnt die vervolgens (na een iets te lange tijd). Als ik em open staat er vervolgens niets meer op, terwijl er wel degelijk iets op stond.
  Als ik vervolgens de eigenschappen van de schijf ga bekijken, blijkt dat die "0% heeft gebruikt" en ook dat "0% beschikbaar is", alsof er dus niets is.
  Als ik em dan via dit menuutje wil formatteren, lukt dat niet.
  Als ik naar Computerbeheer ga, staat dezelfde schijf er bij met de volgende gegevens:
  Indeling: Partitie, Type: standaard, Bestandsnaam: [staat niets aangegeven], status: in orde (momenteel staat er formatteren), Capaciteit: 596,17, Beschikbaar: 597,16, Percentage vrij: 100%, Fouttolerantie: nee, Overhead, 0%
  Als ik em nu wil formatteren, begint die er braaf mee. (of die ook eindigt weet ik nog niet, want ten tijden van het schrijven is die nog bezig)
  Als ik via Filescavenger alles laat zoeken wat er op staat/stond, zegt die dat er iets mis is met de bootdrive.
  Als ik CHKDSK uitvoer met optie :/f wordt er eerst genoteerd dat het een FAT32 systeem is, vervolgens wordt het afgebroken alsof het programma was vastgelopen en afgesloten moest worden.

  Weet iemand wat ik hiermee moet? Ik hoop zo compleet mogelijke informatie gegeven te hebben.
  Alle (kleine) tips zijn welkom!!
  Alvast bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.