Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Batterij gebruik van de Optimus 995 onetouch

Anoniem
Obi-wan-kenobi
5 antwoorden
 • Kan iemand mij vertellen hoe het zit met de battery life?
  Mijn vrouw heeft bovenstaand apparaat (gekregen) en moet die 2 keer per dag opladen.
  Ze gebruikt hem, en ze zegt veel, maar ze heeft een zeer drukke baan van 8.00 tot 19.00 hr en kan bij lange na niet de hele dag met dat ding bezig zijn.

  Wie is de fanrikant van dat ding? Optimus of Alcatel of LG?
  Of is Optimus geen fabrikant en heet dat model zo?

  perloc
 • Ik heb eens op internet gekeken en het toestel zou een gesprektijd van 14 uur hebben, dit moet je wel met een korreltje zout nemen, maar het toestel zou je toch geen 2 keer per dag moeten opladen. Als het kan zou ik toch eens naar de winkel teruggaan.
 • Inderdaad, bij zeer intensief gebruik zou je smartphone wel zeker een dag mee moeten kunnen op een volle accu. Als het een toestel is bij een abonnement moet de GSM provider wel iets voor je kunnen doen.

  Is het van begins af aan al zo slecht? Of is het geleidelijk gekomen, of van de ene dag op de andere?

  Mocht je geen beroep kunnen doen op garantie, dan zou je het eens kunnen proberen met een vervangende accu. Bijv. hier te bestellen:
  http://www.shoppingfever.de/product_info.php?products_id=473372

  En o ja, het Franse Alcatel heeft een joint venture onderneming met het Chinese TCL Corp. genaamd TCT Mobile Ltd., dus dan weet je al waar die Alcatel mobieltjes echt ontwikkeld (en "gestickerd";) worden.
 • En nog iets: Mocht de telefoon nog op een oude Android 2.3 versie draaien, eerst even upgraden naar Android 4.0 (lees op de website van Alcatel hoe) en dan kijken hoe lang die accu het volhoudt.
 • Naar de winkel teruggaan is onmogelijk om twee redenen: het is een (verlaat - Kerstmis) kado van een client van de bank waar mijn vrouw werkt, en zeer waarschijnlijk in het buitenland (China? want gekregen van een chinese) gekocht.
  Ze heeft hem pas een dag of 3 a 4 en het is vanaf het begin. Ik heb gelijk de accu verdacht. Zal een nieuwe kopen alhier want is wel te krijgen., ehh…. te kopen dan! (Mozambique)

  Mijn zoon beweert dat zijn vriend dezelfde heeft en ook heel vaak moet laden.

  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.