Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

usb stick merk

Anoniem
porrelaar
7 antwoorden
 • hallo, ik heb net een nieuwe usb gekocht, maar wil hem misschien ruilen, ik heb een icidu, maar volgens iemand in een andere winkel is een kingston veel sneller, is het verstandig om te ruilen? ik speel geen films ofzo, maar wil het toch graag weten,
  alvast bedankt
 • zijn toch allemaal USB 2.0 .
  of je moet een snellere poort op de bord hebben .
  dan is er USB 3.0
 • dank je, ik heb een dell latitude d820, lijkt me niet dat hier iets speciaals op zit van een snelle poort?
 • Je kunt niet zonder meer zeggen dat een Kingston USB stick sneller is dan een Icidu. Er zijn meer Kingston sticks op de markt. De ene is sneller dan de andere. Soms is een 4 GB exemplaar langzamer/sneller dan een 8 GB exemplaar van hetzelfde merk.

  Ook al zijn het allemaal sticks van het type USB 2.0, dan nog kunnen de verschillen in lees- en schrijfsnelheid aanzienlijk zijn.
  Gebruik Google om te zoeken naar vergelijkende tests van USB sticks. Er zijn er genoeg.
  Je kunt ook zelf de lees- en schrijfsnelheid van USB sticks testen. Daar zijn genoeg gratis programma's voor te vinden. Ik noem er een paar: ATTO Disk Benchmark; Check Flash; USB Deview. Lees wel altijd goed de informatie over die programma's door! Zo moet je ervoor zorgen dat een stick helemaal leeg is, wanneer je hem gaat testen met Check Flash, want bestanden die al op de stick staan, worden bij het testen verwijderd!
  Zelf heb ik hier een aantal sticks getest. Ze zijn allemaal van het type USB 2.0, want ik heb toch geen 3.0 poorten op mijn pc/laptop.
  Mijn snelste stick is een LaCie, met schrijf-/leessnelheid: 10/32 MB/sec.
  De langzaamste met schrijven is een Emtec met schrijf-/leessnelheid: 2,78/17,4 MB/sec.
  De langzaamste met lezen is een Typhoon (van Lidl) met schrijf-/leessnelheid: 5,13/7,62 MB/sec.
  Dat zijn behoorlijke verschillen in snelheid, zoals je ziet.

  Jouw laptop is al wat ouder en heeft zeker geen USB 3.0 poort(en). Toch kun je wel een USB 3.0 stick kopen. Die zijn namelijk backwards compatible en kunnen dus ook gebruikt worden op een USB 2.0 poort. Hij zal alleen op die lagere snelheid werken. Wanneer je in de toekomst een nieuwe pc of laptop koopt, heb je echter wel profijt van een snellere stick.
 • bedankt voor het uitgebreide antwoord, ik ga er mee aan de slag, ik had al op 1 vergelijkingssite geken, daar stond 0 revieuws bij de door mij gekochte stick http://www.kieskeurig.nl/usb-stick/icidu/rubber_flash_drive_4_gb/prijzen/bezorgen/309836/#prijzen

  heb nu op een paar andere gekeken, daar vindt ik ook geen revieuw
  http://www.vergelijk.nl/usb_stick/
  http://www.besteproduct.nl/usb_sticks/ranking/

  ik heb een icidu flash drive shock splash proof 4GB
 • Zelf heb ik goede ervaring met een Adata USB 3.0 stick. Daarvan heb ik onlangs een 16 GB exemplaar aangeschaft. Het gaat om deze http://tweakers.net/pricewatch/298011/adata-superior-s102-pro-16gb-grijs.html

  Als ik deze vergelijk met een Delock USB 2.0 stick van 8 GB, dan is de leessnelheid van die Adata USB 3.0 stick ongeveer 2 maal sneller dan die Delock USB 2.0 stick, op de laptop uit mijn onderschrift met USB 2.0 poorten. Echter op een USB 3.0 poort is de leessnelheid zelfs 5 maal zo snel.
 • ik ben tevreden mijn mijn huidige stick, werkt goed voor mij,
  groeten&dank

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.