Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Maxtor Basics Desktop Storage 1500 Gb HD repareren

[quote:06b974c7cd="Tirm"]--[/quote:06b974c7cd]?

Anoniem
Buikstra
8 antwoorden
 • Ik heb enkele jaren geleden een Maxtor Basics Desktop Storage 1500 Gb HDD aangeschaft. Die doet het nu niet meer. Als ik hem aanzette, dan toonde hij in het beste geval in de verkenner de mapstructuur, maar bestanden zijn er niet meer op te zien. Allerlei foutmeldingen van Windows XP ook. Aangezien ik wel gesteld was (ben!) op die bestanden, ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. De meest gehoorde suggestie op internet was, dat de controller kapot kon zijn. Eerst heb ik de eigenlijke HD uit de behuizing gehaald mbv de handleiding op http://www.armedpineapple.co.uk/2011/01/disassembling-maxtor-basics-external-hard-drive/. Het blijkt een Seagate 7200.11 HDD te zijn. Daarna heb ik hem in een mooie nieuwe externe behuizing van Sharkoon gestopt, maar dat lost helaas het probleem niet op. Op http://www.msfn.org/board/topic/128807-the-solution-for-seagate-720011-hdds/ heb ik een procedure gevonden voor hoe nu verder te gaan. Ik zie er tegen op, maar als het zo moet dan moet het maar.

  Mijn vraag is nu: er is in deze procedure een paar maal sprake van formatteren ("a quick format in order to regenerate the partition";). Het is me niet duidelijk of dit de bestanden op de HDD intact laat. Ik ben bang van niet, maar vraag me af wat anders de zin is van de hele procedure. Kan iemand mij hier uitsluitsel over geven?
 • als je hebt beslist om de disk te formatteren .
  doe het dan met Low Level Format Tool.
 • hoe je ook formatteert: met formatteren raak je je bstanden kwijt!!
 • Een "low level" formatering kan sowieso niet op ide(wat een sata ook is) schijven, dat is een zero write.
  Maare, met elke form van formatering zijn de bestanden weg, zal niet de bedoeling zijn.

  Al een chkdsk /r uitgevoerd op die schijf?
 • [quote:06a8d50220="Lange Pier"]Een "low level" formatering kan sowieso niet op ide(wat een sata ook is) schijven, dat is een zero write.
  Maare, met elke form van formatering zijn de bestanden weg, zal niet de bedoeling zijn.

  Al een chkdsk /r uitgevoerd op die schijf?[/quote:06a8d50220]Lukt niet. Boodschap dat ik geen toegang krijg … Ik heb al dat soort dingen natuurlijk al geprobeerd, maar dat schiet niet op als de computer de schijf niet kan lezen … Zoals ik al schreef, op een gegeven ogenblik kon hij de HDD nog wel zien, maar in de Verkenner alleen de mappenstructuur, geen bestanden daarin. Momenteel doet de schijf in de externe behuizing helemaal niets. Wordt zelfs niet meer gezien door de computer. Alle softwarematige opties zijn dan ook m.i. uitgesloten. Maar ik weet zeker dat de bestanden er nog wel op staan, want er is natuurlijk niets op- of afgegaan sinds Windows er niet meer mee wil werken. Daarom dacht ik aan een hardwarematige oplossing …
 • hang die schijf eerst maar eens rechtsstreeks in een pc.
  ik zie te vaak dat die usb-interfaces raar doen….
 • [quote:845c6c2491="derkdejong"]hang die schijf eerst maar eens rechtsstreeks in een pc.
  ik zie te vaak dat die usb-interfaces raar doen….[/quote:845c6c2491]OK, ga ik proberen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.