Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop accu gaat snel achteruit

Anoniem
perloc
9 antwoorden
 • Hallo,

  Een paar maanden terug heb ik een Samsung Series 5 laptop gekocht waarvan de accu iets van 6 uur meeging als ik hem niet heel intensief gebruikte. Ik heb de laptop nu dus een paar maanden in gebruik en de accu gaat echt maar 3 uur mee als ik alleen maar Word en Chrome open heb staan.

  Ik game vaak en tijdens dit gamen heb ik de laptop aan de netstroom, maar ik heb de functie van Samsung aan staan om de accu na 80% niet meer op te laden.

  Is dit de reden dat de accu zo snel achteruit gaat?
  Ik kan de accu niet eruit halen, dus ik probeer hem dan zo koel mogelijk te houden.

  Ik hoop heel erg dat iemand me kan helpen!

  Misterff1
 • Als jij echt een laptop hebt en geen netbook dan is 3 uur vanaf 80% een heel behoorlijk resultaat. Mijn Sony is ook uitgerust met die schakeling dat het opladen stopt bij 80% (dit om de accu langer mee te laten gaan) maar starten zonder netstroom, dus alleen accu, dan mag ik blij zijn met een krappe 2 uur met alleen normaal gebruik. Geen gamer en ook geen zware foto- of videobewerkingen.
 • Wanneer je de notebook aangesloten op het lichtnet gebruikt, adviseer ik om de batt. eruit te halen. Dit voorkomt onnodige slijtage van je accu
 • [quote:576ef23b51="jongjte"]Wanneer je de notebook aangesloten op het lichtnet gebruikt, adviseer ik om de batt. eruit te halen. Dit voorkomt onnodige slijtage van je accu[/quote:576ef23b51]

  Dat weet ik, maar de accu kan niet uit mijn laptop gehaald worden.. dus is er misschien een manier om puur op netstroom te werken en de accu "buiten te sluiten"?
 • Ik hoor verschillende verhalen over het opladen en de capaciteit van de accu. Ik heb tot nu toe wel adviezen van verkopers en reparateurs gehad maar ik heb nog nooit een nederlandse handleiding gezien die dat beschreef wat de gemiddelde gebruiker volgens hen zou moeten doen. Ik twijfel ook of de adviezen wel valide zijn voor alle accu's en de apparatuur die de accu's gebruiken. Overladen is het moeilijkste probleem, maar een goede calibratie is ook noodzakelijk. Tot 80% laden verlengt vermoedelijk niet de levensduur. Verder is mij ook verteld dat moderne systemen de accu's niet zouden overladen …

  Met mijn eigen netbook heb ik alleen maar accu problemen gezien (Packard Bell Dot S). Dit is gewoon pech want een kennis van mij heeft geen problemen en gebruikt exact hetzelfde model. De accu uit die netbook werkt gewoon correct ook in mijn netbook. Ik heb nu inmiddels de 3e accu, en de problemen zijn er nog steeds. De capaciteit is nog net ok omdat ik nu ipv een 3 cel accu een 6 cel accu heb gekregen. Verder is de basis van deze netbook een Acer en ook Acer heeft heel van dit soort computers verkocht. En er zijn vervolgens nog massa's netbooks die hetzelfde soort accu gebruiken als mijn netbook. En hoeveel klachten zijn er? Eentje … ik dus.
 • [quote:5209d5b4d0="Hans.Vosman"]Ik hoor verschillende verhalen over het opladen en de capaciteit van de accu. Ik heb tot nu toe wel adviezen van verkopers en reparateurs gehad maar ik heb nog nooit een nederlandse handleiding gezien die dat beschreef wat de gemiddelde gebruiker volgens hen zou moeten doen. Ik twijfel ook of de adviezen wel valide zijn voor alle accu's en de apparatuur die de accu's gebruiken. Overladen is het moeilijkste probleem, maar een goede calibratie is ook noodzakelijk. Tot 80% laden verlengt vermoedelijk niet de levensduur. Verder is mij ook verteld dat moderne systemen de accu's niet zouden overladen …

  Met mijn eigen netbook heb ik alleen maar accu problemen gezien (Packard Bell Dot S). Dit is gewoon pech want een kennis van mij heeft geen problemen en gebruikt exact hetzelfde model. De accu uit die netbook werkt gewoon correct ook in mijn netbook. Ik heb nu inmiddels de 3e accu, en de problemen zijn er nog steeds. De capaciteit is nog net ok omdat ik nu ipv een 3 cel accu een 6 cel accu heb gekregen. Verder is de basis van deze netbook een Acer en ook Acer heeft heel van dit soort computers verkocht. En er zijn vervolgens nog massa's netbooks die hetzelfde soort accu gebruiken als mijn netbook. En hoeveel klachten zijn er? Eentje … ik dus.[/quote:5209d5b4d0]

  dus in feite heb ik gewoon net de verkeerde gekocht bedoel je?
 • Het zou kunnen, anderszijds is het een goed teken dat notebooks minder dan 100% kunnen laden. De mijn laadt nog gewoon door tot 100%. Vermoedelijk zit de problemen bij mij in de calibratie.
  Een hoog energieverbruik, bijvoorbeeld door een helder scherm, kan ook leiden tot sneller leegraken van de accu.
 • [quote:0a8906348b="Hans.Vosman"]Het zou kunnen, anderszijds is het een goed teken dat notebooks minder dan 100% kunnen laden. De mijn laadt nog gewoon door tot 100%. Vermoedelijk zit de problemen bij mij in de calibratie.
  Een hoog energieverbruik, bijvoorbeeld door een helder scherm, kan ook leiden tot sneller leegraken van de accu.[/quote:0a8906348b]

  Maar is er dan helemaal geen manier om je accu gewoon uit te schakelen? of is die 80% daarvoor zodat ik daarna helemaal op netstroom werk?
 • Die 80% kost je ongeveer 1 uur. Computer wil voeding vanaf zo'n 10%, dat is pakweg een half uur. Tot 80% laden zou geen slijtage opleveren … Een accu veroudert, bv 20% per jaar. Die veroudering staat los van het gebruik. Let goed op de programma's die je gebruikt maar eventueel ook de aangesloten hardware. Ik sluit nog wel eens een UMTS modem, HD of een dvd spelertje aan. Zo kwam ik erachter dat mijn accu ondermaatse werkte. De 3 cel van mijn ken nis deed met dvdspeler ruim 2 uur en bij mij was de accu na een half uur al leeg. Een helder scherm verbruikt ook meer. Dus ja, er zijn nogal wat factoren in het spel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.