Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hibernate mode?

Anoniem
perloc
4 antwoorden
 • Deze laptop HP Pavilion dv1000 weigert hibernate mode.
  Klopt het dat sommige computers hibernate install niet ondersteunen?
  En zo ja, is dat te veranderen, b.v. in de BIOS (Bios flash)
  perloc
 • Beste,ik twijfel niet aan uw kunnen maar gebruikt u het juiste commando?
  Wilt u nog meer ruimte vrijmaken? Kijk dan ook eens naar de onderstaande bestanden en mappen. Via de Eigenschappen van een te legen map is te achterhalen hoeveel ruimte er maximaal kan worden vrijgemaakt. Door de beschikbare ruimte van de schijf na het verwijderen van bestanden te vergelijken met de oorspronkelijke vrije ruimte, kan achteraf worden bepaald hoeveel ruimte er daadwerkelijk is vrijgemaakt.

  C:\HIBERFIL.SYS (verborgen, even groot als het RAM-geheugen)
  Zodra de computer in de sluimer- of slaapstand gaat, wordt een afdruk van het RAM-geheugen gemaakt (opgeslagen in het bestand HIBERFIL.SYS, ook wel hibernation file genoemd) waarmee de computer bij het ontwaken direct de draad weer kan oppakken. De sluimer-/slaapstand wordt vaak bij laptops gebruikt om zodoende de accu te sparen. Wordt de slaapstand uitgeschakeld (via het onderdeel Energiebeheer van het configuratiescherm, taak Wijzigen wanneer de computer in de slaapstand gaat), dan kan het bestand HIBERFIL.SYS net zo goed worden verwijderd (als dat nog niet was gebeurd). Dit kan flink wat ruimte besparen aangezien de afdruk van het RAM-geheugen exact zo groot is als het RAM-geheugen zelf… Start hiervoor de Opdrachtprompt (startmenu, Alle programma's, Bureau-accessoires) met aanvullende administratorrechten (door met rechts op de snelkoppeling te klikken en te kiezen voor Uitvoeren als administrator) en geef het commando POWERCFG /hibernate OFF. Is de slaap-/sluimerstand achteraf toch weer gewenst? Met het commando POWERCFG /hibernate ON kan het bestand weer in ere worden hersteld. Eventueel kan met het commando POWERCFG /hibernate –size 50 het bestand worden verkleind, tot (maximaal) 50% van het RAM-geheugen.


  Grt.
 • Mijn probleem is niet dat ik ruimte gebrek heb, mijn probleem is dat ik nergens kan vinden (normaal in power options) de hibernate mode te activeren. Het is er gewoon niet.
  C: heeft 9.6 GB ruimte free
  D: heeft 38 GB ruimte free
  Ram = 1 Gb

  Uw verhaal verteld exact wat ik in grote trekken wist.
  perloc
 • Ik heb geen enkele reden aan te nemen, waarom een laptop geen hibernate zou ondersteunen. Daar heeft Microsoft onder andere deze hyperlink voor http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Sleep-and-hibernation-frequently-asked-questions
  Of voor XP deze http://support.microsoft.com/kb/907477
  Of op de site van HP deze Using Sleep or Hibernation to Save Battery Power.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.