Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Alleen zwart/wit printen met kleurenprinter Canon

Anoniem
pang
5 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb een vraag over mijn printer, een Canon MP560. Ik heb deze van iemand gehad en wil er af en toe wat zwart/wit documenten mee afdrukken, de kwaliteit is niet heel belangrijk. Nu was de inkt op. zowel de zwarte als de kleurencartridges, en heb ik op internet een goedkope zwart/wit-cartridge aangeschaft. Het probleem is echter dat de printer constant protesteert dat de kleurencartridges ook vervangen moeten worden. Er zouden beschadigingen kunnen optreden als ik dat niet zou doen lees ik in de handleiding en in een waarschuwingsmelding.

  Op internet lees ik meer mensen met dit probleem, maar een directe oplossing is er niet te vinden. Hebben jullie een idee? Ik zal de printer verkopen als het erop aankomt dat ik alle kleuren moet vervangen, want dan kan ik beter een laserprinter aanschaffen denk ik zo.
 • Het reinigingsprograma al eens laten draaien?
  Als je testpagina afdrukt, zie dan ook geen kleuren??
 • @Anjo, Steven meldt dat de kleurencartridges leeg zijn en dat hij geen nieuwe wil plaatsen, omdat hij toch alleen maar wat documenten wil afdrukken in zwart-wit.

  @Steven, Helaas vereist jouw Canon printer dat alle cartridges gevuld zijn. Anders weigert hij dienst. De reden is dat ook voor het afdrukken in zwart-wit soms gebruik wordt gemaakt van de kleurencartridges. Dat is volgens mij niet te omzeilen.

  Mijn advies aan jou is dan ook om een laserprinter aan te schaffen. Zwart-wit laserprinters heb je al vanaf ¤ 50. Bijvoorbeeld de Samsung ML-2160.
  Neem anders eens een kijkje bij tweakers.net en zoek daar naar Printers > Laserprinters. Vergelijk de prijzen, de specificaties en lees reviews.
  Succes!
 • Had je al gecheckt op Just answer, waarin een workaround staat om te kunnen printen zonder kleuren cartridges http://www.justanswer.com/printers/501j3-canon-mp560-don-t-need-colored-ink.html
 • Bedankt voor jullie antwoorden. Ik overweeg de Samsung laserprinter te kopen. De workaround beschrijft dat je op "ok" moet drukken om zo de waarschuwing te negeren, maar mijn printer print gewoon, er komt alleen helemaal niets op papier te staan. Als ik echter een kleurentest doe komt er wel inkt op papier te staan, dus dan lijkt mij dat gewoon tekst uitprinten ook moet lukken. Ik snap er dus niets van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.