Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ssd schijfletter wijzigen?

Anoniem
dorpsmulder
11 antwoorden
 • Ik heb een ssd schijf die via een pci insteekkaart werkt.
  Nu had ik hem via mijn bestaande besturingssysteem geinstaleerd en heeft hij de letter D gekregen.
  Ik wilde een schone instalatie van win 7 erop uitvoeren maar dat gaat niet.
  Hij heeft nog steeds de letter D
  Als ik windows instaleer via de dvd laad hij de files maar als hij dan opnieuw opstart om windows te instaleren gebeurt er niets.
  Wie weet raad?
 • Koppel alle andere schijven los en probeer dan nog eens te installeren. En dan helemaal vers, dus ook de partitie op de ssd verwijderen.
 • http://tweakers.net/productreview/37846/ocz-revodrive-pci-express-ssd-50gb.html
 • [quote:4a9f1db5c0="gerben"]Koppel alle andere schijven los en probeer dan nog eens te installeren. En dan helemaal vers, dus ook de partitie op de ssd verwijderen.[/quote:4a9f1db5c0]

  Als ik dat doe dan krijg ik een melding van: er kan geen nieuwe systeempartitie worden gemaakt en geen bestaande systeempartitie worden gevonden. zie logboek bestanden voor meer informatie. Dan houd het op voor mij.
 • Dan is je ssd blijkbaar niet bootable. Komt wel vaker voor bij insteekkaarten. Je zult dan inderdaad de bootbestanden op een gewone harddisk moeten zetten, maar je kunt windows wel op de ssd installeren.
 • [quote:59600f70fa="gerben"]Dan is je ssd blijkbaar niet bootable. Komt wel vaker voor bij insteekkaarten. Je zult dan inderdaad de bootbestanden op een gewone harddisk moeten zetten, maar je kunt windows wel op de ssd installeren.[/quote:59600f70fa]

  Kan ik mijn bestaande C schijf klonen naar de ssd schijf? zo ja wat zou het beste programma daarvoor zijn?
  Of moet het anders? want hoe krijg ik de windows opstartbestanden op de C schijf en de rest van Windows op de ssd schijf?
 • Bijna alle imaging en paritioneersoftware kan wel een partitie klonen. Kan soms wat lastig zijn het daarna aan de praat te krijgen, maar het moet wel kunnen. Kun je de huidige c: partitie wissen? Want dan zou je bij vers installeren op de ssd gewoon c: moeten krijgen.
 • [quote:0510b62f22="gerben"]Bijna alle imaging en paritioneersoftware kan wel een partitie klonen. Kan soms wat lastig zijn het daarna aan de praat te krijgen, maar het moet wel kunnen. Kun je de huidige c: partitie wissen? Want dan zou je bij vers installeren op de ssd gewoon c: moeten krijgen.[/quote:0510b62f22]

  Ik heb dat gedaan maar de schijfletter op de ssd blijft D.
  Ik ga proberen de hele partitie weg te halen. Verwijderen dus.
  Kijken wat er dan gebeurd.
  Het schijnt zo te zijn dat als je eenmaal een letter toegewezen hebt aan een ssd schijf dat je die niet meer kan wijzigen?????? klopt dit???
 • Je kunt een letter aan een partitie toewijzen. Haal je de partitie weg, dan is de letter ook weer vrij. Alleen van een boot/windows partitie kun je de letter niet wijzigen, simpelweg omdat windows daarna niet meer zou werken.
 • [quote:2dc9a0d33a="gerben"]Je kunt een letter aan een partitie toewijzen. Haal je de partitie weg, dan is de letter ook weer vrij. Alleen van een boot/windows partitie kun je de letter niet wijzigen, simpelweg omdat windows daarna niet meer zou werken.[/quote:2dc9a0d33a]

  Ik ben eruit. De ssd kan niet van de insteekkaart opstarten.
  Ik kreeg Windows wel geinstaleerd maar hij wilde niet verder instaleren nadat hij weer opnieuw opstarte.
  De ssd rechtstreeks op het moederbord aangesloten en toen werd de instalatie van Windows voltooid.
  Ik had een insteekkaart gekocht omdat mijn moederbord een snelheid heeft van sata 300.
  De kaart heeft sata 6oo dus dacht ik nog sneller.
  Maar helaas dan maar op de snelheid van sata 300.
  Hij is al een heel stuk sneller.
  Dus ja, kaart voor niets gekocht.
 • Het zou kunnen dat je het verschil niet merkt tussen SATA 300 en SATA 600. Wat het opstarten van een SATA schijf vanaf een PCI SATA insteekkaart betreft, is mijn ervaring anders. Ik heb in een stokoude pc zonder SATA poorten, een Eminent SATA-150 PCI insteekkaart EM2001. De SATA harddisk kan er gewoon vanaf opstarten. Echter staat er bij mij in het BIOS in het Boot lijstje Other Boot Devices [SCSI Boot Devices].

  In een recenter moederbord uit het jaar 2007 kom ik zo een boot optie in het BIOS niet meer tegen. Ik denk dat je die SSD daarin alleen kunt zien, wanneer die schijf daadwerkelijk is ingeplugd in een PCI-(E) SATA insteekkaart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.