Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop start niet meer op (blijft hangen in BIOS)

Anoniem
outlaw99
12 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds eergister start mijn laptop niet meer op.
  Het begon bij een windows update die een fout aangaf. Na die update Reageerde mijn laptop heel traag. Op een gegeven moment viel mijn laptop uit en toen ik hem wilde opstartten stond er een fout. Er stond in het Engels iets van: \boot\bcd missing or corrupt. Er stond in 3 stappen uitgelelegd was ik moest doen. Ik moest een windows 7 cd in mijn laptop doen en vervolgens hem via de cd opstartten en op repair my computer drukken. Dit heb ik gedaan en sindsdien start mij. Laptop al helemaal niet op. Hij blijft op 3/4 van het laden van de BIOS hangen. Mijn laptop loopt niet vast, want als ik op f12 druk staat er rechtsbovenin preparing one time boot menu… Maar daar blijft hij dan ook oneindig op staan. Ik hoor de eerste +\- 30 seconden mijn harde schijf regelmatig tikken. Daarna hoor je hem niet meer.

  Het gaat hier om een Dell Vostro 1520 met Windows 7 Enterprise.
  Serial ATA Toshiba harde schijf.

  Wie, o wie kan mij helpen?

  Alvast bedankt!
 • Ik denk dat de harde schijf overleden is.
  Kun je die eruit halen en in een andere PC hengen?
  Misschien dat je je data nog kunt redden
 • [quote:e32dc90820="Anjo"]Ik denk dat de harde schijf overleden is.
  Kun je die eruit halen en in een andere PC hengen?
  Misschien dat je je data nog kunt redden[/quote:e32dc90820]
  Eruit halen geen probleem, maar in een andere pc hangen wel, we hebben hier een vaste pc staan met een hele andere type harde schijf volgensmij.
 • Kijk eens of je de schijf kan benaderen met een Linux liveCD zoals deze, er zitten diverse tools op
  http://computertotaal.nl/software/25612-parted-magic-2012-3-24.html
 • Je koopt voor 10-15 ¤ een externe behuizing met usb aansluiting…..

  En voor nog minder een verloopje van SATA naar ide/laptopschijven, even bij een wat betere PC boer langslopen.
 • Ik weet bijna zeker dat mijn harde schijf einde verhaal is. Als ik via een stickje met win 7 mijn laptop opstart, dan me harde schijf er in doe (anders komt ie niet voorbij bios) zie ik nergens mijn schijf staan in de verkenner.
 • Dus je moederbord is het niet als ie door start zonder….
  Idd wrs de HD dus, zoals ik al meteen in jouw dubbel post vermoedde…
 • http://www.alternate.nl/html/product/Sharkoon/QuickStore_portable_2,5/143204/?tk=7&lk=3871
  hiermee weet je het zeker….. sluit je je harde schijf gewoon even aan via USB aan een willekeurige andere pc.
 • Sorry voor dubbelpost maar ik dacht dat ie niet zo goed onder 'anders hardware' paste, vandaar dat ik 'm ook onder die andere categorie plaatste. En ik weet niet hoe je zo iets verwijderd, kan zeker ook niet?
  Maar goed ik kijk morgen verder aangezien dit een laptop van school is piel ik er verder niet meer aan en breng ik m naar de helpdesk op school die hebben vast wel zulk apparatuur liggen en dan hoor ik 't wel.

  Bedankt voor jullie moeite en hulp, jullie horen van mij als ik meer weet.
 • [quote:1756beb37e="roobin"]………..aangezien dit een laptop van school is piel ik er verder niet meer aan en breng ik m naar de helpdesk op school die hebben vast wel zulk apparatuur liggen en dan hoor ik 't wel.
  …[/quote:1756beb37e]Hmmm had dat meteen gezegd… hadden we je meteen naar de helpdesk v/d school gestuurd als je toch al van plan was er zelf geen energie in te stoppen…. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
 • Energie heb ik er best wel in gestoken, omdat ik altijd eerst zelf het probeer op te lossen voordat ik naar de helpdesk ga. En omdat het donderdag avond was dat hij kapot ging kon ik niet tot dinsdag wachten om hem bij de helpdesk te laten maken. Maar goed, ze hebben er als het goed is een nieuwe harde schijf in gedaan en ze hebben 'm vandaag geïmaged, morgen krijg ik hem terug. Het was dus inderdaad de harde schijf de kapot was. Data is helaas niet meer te redden.
 • Oja, even voor de duidelijkheid: ik heb deze laptop niet in bruikleen, gewoon betaald in termijnen van 4 jaar. Maar zolang ik op deze school zit, is die nog een deel van de school en repareren ze de laptop meestal gratis.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.