Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Toetsenbordprobleem (Shift)

Anoniem
Hans.Vosman
6 antwoorden
 • Mijn shift toets werkt niet naar behoren. Als ik hem gewoon wil gebruiken om een zin met een hoofdletter te beginnen, doet hij hele andere dingen (soms doet hij simpelweg niets, soms opent hij een nieuw internetvenster, soms geeft hij een reeks van een stuk of 4 letters/tekens). Bij shift gebruiken om speciale tekens te gebruiken doet het probleem zich niet voor. Wel weer als ik shift gebruik om een selectie in tekst/excell te maken.
  Ik heb een HP Pavilion dv6 laptop met Windows 7. De taal staat op Verenigde Staten (internationaal). Virusscan, rondzoeken op internet (HP, Microsoft, Google) en controleren van alle instellingen heb ik al gedaan.
  De garantie op de laptop is verlopen.

  Kan iemand mij helpen dit op te lossen?
 • scan eens met Mbam .
 • zo'n scan kan geen kwaad, je moet nu eenmaal de mogelijke oorzaken afstrepen.
  maar: doet je rechter shifttoets hetzelfde? zo neen dan ga je denken aan en mechanisch dingetje; heb je al eens een klap gegeven op de linkershifttoets, heb je de toets al eens losgewipt?
 • Heb je toevallig meer dan 1 toetsenbord gedefinieerd staan?
  Zo ja gooi er eentje weg, je moet maar eentje hebben,ik denk us-international aanhouden :D Bij mij was dat het geval
 • Bedankt voor alle reacties!
  Mbam kende ik niet, bedankt voor de tip! Maar helaas had die na een uitgebreide scan 0 resultaten en bestaat het probleem nog steeds.
  Ik zal nog eens mijn spuitbusje met perslucht op het toetsenbord zetten maar als het allebei de Shift toetsen zijn en niet bij speciale tekens verwacht ik daar ook niet veel van.
  Een tijdje geleden heb ik wel tijdelijk een extern toetsenbord gebruikt dus dat zou het kunnen zijn! Waar kan ik die vinden en verwijderen? Waar ik nu zit te kijken is Configuratiescherm->Hardware en geluiden->Apparaten en printers en dan de eigenschappen van m'n laptop, tabje Hardware. Daar staat maar 1 toetsenbord (naam: "Standaard-PS/2-toetsenbord";). Moet ik ergens anders zoeken? Of kan hij onder een bepaalde onlogische naam/type aanduiding staan?
 • [quote:5977821072="Daniel30"]Bedankt voor alle reacties!
  Een tijdje geleden heb ik wel tijdelijk een extern toetsenbord gebruikt dus dat zou het kunnen zijn! Waar kan ik die vinden en verwijderen? Waar ik nu zit te kijken is Configuratiescherm->Hardware en geluiden->Apparaten en printers en dan de eigenschappen van m'n laptop, tabje Hardware. Daar staat maar 1 toetsenbord (naam: "Standaard-PS/2-toetsenbord";). Moet ik ergens anders zoeken? Of kan hij onder een bepaalde onlogische naam/type aanduiding staan?[/quote:5977821072]

  Control Panel, Clock Language Region en bij een van de tabladen gooi je overbodige toetsenbord weg (je zal zien dat er keys gedef staan om van taal=toetsenbord te weisselen, dat zijn de boosdoeners)
  Bij mij heeft het geholpen.
  SUcces en ik hoop voor je dat dit het is, dan ben af vd irritatie

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.