Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Afwijkende plaatsing van symbolen op laptoptoetsen

Anoniem
Henk Meerwijk
6 antwoorden
 • In mijn zoektocht naar een geschikte nieuwe laptop vond ik de onderstaande. Deze heeft een afwijkende plaats voor symbolen dan ik gewend ben. Is dit een nieuwe standaardindeling voor de toetsen op laptops?

  Toshiba Satellite C855

  http://www.laptopspirit.fr/wp-content/uploads/new/toshiba-satellite-c855-177-3.jpg
 • Ik ben er nu achter dat dat afwijkende laptoptoetsenbord een ISO-layout heeft. En ik denk dat ik in Nederlandse winkels alleen laptops met ANSI-toetsenbord zal vinden. Als dat klopt, is dit probleem voor mij opgelost.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout
 • Voor mij zit dat Toshiba toetsenbord er normaal uit …

  Wat is standaard? Qwerty/Azerty bepalen een deel van de indeling en de toetsenbordindeling zelf (wat betreft de leestekens zoals : ; / > ?), bestaan bepaalde indelingen zoals VS, NL, UK … Het meest gangbaar in Nederland is, volgens mij, de VS indeling. De uiteindelijke indeling van de leestekens en overige toetsen verschilt per laptop of desktop computer.

  Bepaalde toetsen hebben geen echt vast plek. Handig is wel dat Ctrl, Shift en Alt aan beide zijden van het toetsenbord aanwezig zijn. Formaten. Bij kleine toetsenbordjes waar 10 vinger gebruik bijna ondoenlijk is, is dat minder belangrijk. van bepaalde toetsen zoals Enter, Backspace en spatiebalk verschillen ook.
 • Ik heb een Acer en mijn toetsenbord ziet er exact hetzelfde uit
 • [quote:d1bd30a901="Hans.Vosman"]Voor mij zit dat Toshiba toetsenbord er normaal uit …

  Wat is standaard? Qwerty/Azerty bepalen een deel van de indeling en de toetsenbordindeling zelf (wat betreft de leestekens zoals : ; / > ?), bestaan bepaalde indelingen zoals VS, NL, UK … Het meest gangbaar in Nederland is, volgens mij, de VS indeling. De uiteindelijke indeling van de leestekens en overige toetsen verschilt per laptop of desktop computer.

  Bepaalde toetsen hebben geen echt vast plek. Handig is wel dat Ctrl, Shift en Alt aan beide zijden van het toetsenbord aanwezig zijn. Formaten. Bij kleine toetsenbordjes waar 10 vinger gebruik bijna ondoenlijk is, is dat minder belangrijk. van bepaalde toetsen zoals Enter, Backspace en spatiebalk verschillen ook.[/quote:d1bd30a901]Ik ben de ANSI-indeling gewend qua leestekens en niet de ISO-indeling. Ik wil daarom de ANSI-indeling blijven gebruiken, totdat er in Nederland een (nieuwe) standaard ontstaat in toetsenborden.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout#Mechanical.2C_visual_and_functional_layouts
 • [quote:8e69af9d25="Henk Meerwijk"]Ik ben de ANSI-indeling gewend qua leestekens en niet de ISO-indeling. Ik wil daarom de ANSI-indeling blijven gebruiken, totdat er in Nederland een (nieuwe) standaard ontstaat in toetsenborden.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout#Mechanical.2C_visual_and_functional_layouts[/quote:8e69af9d25]Het eerder getoonde toetsenbord is geen VS indeling, maar lijkt meer op UK. Het verschil tussen ISO en ANSI wat betreft de Enter toets is volgens mij niet het grote verschil waar het je omgaat. Wanneer het vooral de leestekens betreft, ga dan op zoek naar een laptop met toetsenbord indeling VS.

  Eerste plaatje komt van een Franse website, Frankrijk gebruikt veelal Azerty, alleen is dit toch een Qwerty toetsenbord. Ga naar een goede winkel en kijk naar het exacte type, bedenk ook dat niet iedere winkel zomaar een computer met een willekeurig toetsenbord kan leveren. In Nederland zou het niet moeilijk zijn om een laptop met het door jou gewenste toetsenbord te kopen. In andere landen, kan dat een stuk lastiger zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.