Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

SATA-schijf wel herkend in BIOS, niet door Windows Install

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ben bezig met een Acer Aspire T671 met een 250 GB SATA-schijf die corrupt is. Een 1 TB WD-schijf (SATAIII 6.0) ziet de bios gewoon, maar de Windows-installatie-dvd vindt van niet. Ook een jumper om 'm op SATA II te zetten (3.0) werkt niet.

  Ik heb ook een 300 GB-schijf geprobeerd, maar zelfs die wordt niet herkend door de install-dvd.

  Ik vraag mij af of er iets kapot kan zijn aan het moederbord. Andere oorzaak zou kunnen zijn dat het bios geen grote sata-schijven herkent, maar als dit zo is, dan zou de schijf toch ook niet in het bios zichtbaar moeten zijn?

  Wie kan mij op weg helpen?
 • Ik zie dat bij acer alleen vista 32 bit drivers voor jouw model beschikbaar zijn. Vista heeft (als het goed is) s-ata drivers in huis. Dit doet mij vermoeden dat je XP probeert je installeren (heeft geen, of weinig s-ata drivers in huis en wordt je schijf niet gezien met de setup)
 • [quote:947c6f6ea5="peterkramer"]Ik zie dat bij acer alleen vista 32 bit drivers voor jouw model beschikbaar zijn. Vista heeft (als het goed is) s-ata drivers in huis. Dit doet mij vermoeden dat je XP probeert je installeren (heeft geen, of weinig s-ata drivers in huis en wordt je schijf niet gezien met de setup)[/quote:947c6f6ea5]

  Nee, ik installeer Windows 7 Home Premium (legale versie). Op de oude harde schijf stond ook Windows 7, maar die schijf - of de Windowsinstallatie - is nu niet goed meer. Ik wil sowieso een andere schijf voor de herinstallatie gebruiken.
 • Ook win7 heeft s-ata drivers in huis, dus dat lijkt het dan niet. Kun je in de bios de mode van de controller niet wijzigen naar IDE? en kijken wat die dan doet.

  Probeer ook een ander s-ata aansluiting op je MB
 • [quote:51d217dfbd="peterkramer"]Ook win7 heeft s-ata drivers in huis, dus dat lijkt het dan niet. Kun je in de bios de mode van de controller niet wijzigen naar IDE? en kijken wat die dan doet.

  Probeer ook een ander s-ata aansluiting op je MB[/quote:51d217dfbd]

  Een andere SATA-aansluiting heb ik geprobeerd, zonder resultaat. Ik zal de andere optie straks even proberen; ik zag gisteren dat er maar maar twee keuzeopties geboden worden qua sata-instellingen.
 • Heb diverse instellingen geprobeerd, maar zonder resultaat. Er kwamen ook foutmeldingen i/o e.d. en het scherm blijft telkens zwart als het grafisch gaat worden. Ik gok dat er iets kapot is (onboard video of controller?) en heb maar een andere oude pc gebruikt. Het beestje is tenslotte al uit 2006… Bedankt voor het meedenken.
 • [quote:9779644dc3="Marcoooo"]Er kwamen ook foutmeldingen i/o e.d. en het scherm blijft telkens zwart als het grafisch gaat worden. [/quote:9779644dc3]
  1. Welke foutmeldingen?
  2. Probeer eens de miniXP van Hirens boot CD
  http://www.hirensbootcd.org/download/
  Dan weet je zeker of je grafische kaart problemen geeft…
 • [quote:97e86fd634="andre@home"]
  1. Welke foutmeldingen?
  2. Probeer eens de miniXP van Hirens boot CD
  http://www.hirensbootcd.org/download/
  Dan weet je zeker of je grafische kaart problemen geeft…[/quote:97e86fd634]

  Kan niet communiceren met hardware-apparaat (in het Engels) met een geheugenadres erbij. Ik heb een Linux bootcd en de Barts ulitmate bootcd gebruikt, zodra het grafisch wordt, wordt het scherm zwart, idem met de Win7 installatieschijf.

  Ik heb je tweede tip gedownload, en ga dat nog even proberen voordat-ie naar de kringloop gaat! ;-)
 • Ai .. met die laatste opmerkingen (linux en bart cd) ziet het er niet best uit… had het al moeten doen….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.