Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Medion Slim U2 TA scanner driver voor Windows 7?

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Ik krijg mijn flatbed scanner niet aan de praat in Windows 7. Het installeren van de cd lukt niet, waardoor er geen TWAIN drivers op de PC komen.
  Hoe kan ik deze scanner toch werkend krijgen onder Windows 7. De site van Medion levert ook geen oplossing!
 • met vuescan
 • Nooit van gehoord! Hoe werkt dit programma?
  Als ik de software heb geïnstalleerd, wordt de scanner nog steeds niet gevonden. Bovendien staat de Medion MD6190 niet in de lijst van supported scanners.
 • Is er misschien een driver van een andere scanner die ik kan gebruiken?
  Ik heb no ggen oude Soundblaster Liver geluidskaart en daar heeft iemand Windows 7 drivers voor gemaakt
 • Je hebt dus dezelfde flatbed scanner als de TS van deze thread Medion Scanner - Windows 7. Waarvan zo te zien geen nieuwere drivers dan die voor Windows XP beschikbaar zijn. Dan zou je het alleen nog kunnen proberen via Programmacompatibiliteit. Als dat niet werkt, is de flatbed scanner te oud voor Windows 7.
 • Lukt dat programmacomptabiliteit ook als er geen TWAIN drivers geïnstalleerd kunnen worden op de PC?
 • Dat valt vooraf niet met zekerheid te zeggen. Op de installatie cd van je flatbed scanner staat als het goed is, een setup.exe waarop je die programmacomptabiliteit probeert. Nadat je het eventueel automatisch starten van de installatieprocedure hebt afgebroken. Die setup.exe zou dus ook eventuele afhankelijkheden zoals een twain driver moeten installeren. Tenminste als die op de installatie cd staat.
 • Is misschien de oplossing voor mij om Windows XP Mode te installeren en dan de cd met de drivers voor de scanner te installeren?
  Of misschien een dualboot?
 • Windows XP-modus zou je inderdaad kunnen proberen, maar is echter alleen beschikbaar voor voor de versies Professional en Ultimate van Windows 7. Dual Boot zou eventueel ook kunnen, maar ik vraag me af of dat niet te veel moeite is voor alleen een flatbed scanner. De aanschaf van een nieuwe flatbed scanner ligt dan meer voor de hand. Of als je printer ook uit het XP tijdperk komt, zou je een nieuwe All-in-one printer kunnen overwegen.
 • [quote:43137c9ced="jolo"]Windows XP-modus zou je inderdaad kunnen proberen, maar is echter alleen beschikbaar voor voor de versies Professional en Ultimate van Windows 7. Dual Boot zou eventueel ook kunnen, maar ik vraag me af of dat niet te veel moeite is voor alleen een flatbed scanner. De aanschaf van een nieuwe flatbed scanner ligt dan meer voor de hand. Of als je printer ook uit het XP tijdperk komt, zou je een nieuwe All-in-one printer kunnen overwegen.[/quote:43137c9ced]

  Ik heb Windows 7 Home, dus Windows XP mode valt af. Dan blijft de dualboot over, maar dit heb ik nog nooit gedaan.
  Als ik een dualboot wil installeren, zullen dan alle programma`s die ik Windows 7 heb geïnstalleerd nog steeds te gebruiken zijn?
  Moet ik in Windows XP ook weer alle drivers voor grafische kaart, codecs, etc installeren?
 • [quote:aebcdba3d8="feike1977"] Moet ik in Windows XP ook weer alle drivers voor grafische kaart, codecs, etc installeren? [/quote:aebcdba3d8] Inderdaad. Om mee te beginnen de chipset drivers van je moederbord. Gaat het wellicht om de pc uit je onderschrift? Dan zou je wellicht ook nog deze hyperlink van softpedia.com kunnen checken Install Windows XP on SATA without a Floppy (F6).
 • Het gaat inderdaad om de PC in mijn onderschrift.
 • Niet te moeilijk doen. CanonBoy heeft (ondanks zijn immer afwezige verdere informatie :-P …) gelijk, je kunt ook het programma VueScan gebruiken. Dat programma kan overweg met legio scanners die onder Windows 7 niet meer werken. Grote kans dat je daarmee gewoon weer gebruik kunt maken van je oude Medion-scanner :-)

  Het enige nadeel is dat VueScan niet gratis is, maar je kunt altijd de trial versie (directe link) eerst eens proberen om te kijken of het wat voor je is.
 • [quote:20a36726a4="El Barkhuysen"]Niet te moeilijk doen. CanonBoy heeft (ondanks zijn immer afwezige verdere informatie :-P …) gelijk, je kunt ook het programma VueScan gebruiken. Dat programma kan overweg met legio scanners die onder Windows 7 niet meer werken. Grote kans dat je daarmee gewoon weer gebruik kunt maken van je oude Medion-scanner :-)

  Het enige nadeel is dat VueScan niet gratis is, maar je kunt altijd de trial versie (directe link) eerst eens proberen om te kijken of het wat voor je is.[/quote:20a36726a4]

  Als ik Vuescan gebruik, krijg ik de mededeling dat de scanner niet wordt gevonden. Dat zal wel te maken hebben met het feit dat ik de TWAIN drivers van de cd niet kan installeren (OS not recognized: 0).
 • Heb je echt compleet het voorschrift van de link gevolgd?
  http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/windows_clientde/thread/2d330a2a-3599-467e-89bd-91ded680356e

  Ik zou het anders nog eens proberen met een kleine aanpassing:
  Pak de zip uit in een map en ga met de muis op de exe of msi staan, kies met de R-muis voor de optie "installeren als administreren"..
  Dan verder met:
  Treiber und Software installieren ->
  PC Neustart ->
  Fehlermelung ignorieren ->
  Kompatibilität der Datei "Hotkey.exe" auf "Windows XP Service Pack 2" setzen…

  en dan de software weer starten…

  Werkt het dan?
 • [quote:257207abc8="feike1977"][quote:257207abc8="El Barkhuysen"](…)[/quote:257207abc8]

  Als ik Vuescan gebruik, krijg ik de mededeling dat de scanner niet wordt gevonden. Dat zal wel te maken hebben met het feit dat ik de TWAIN drivers van de cd niet kan installeren (OS not recognized: 0).[/quote:257207abc8]
  Heb ik daar hierboven overheen gelezen? In dat geval mijn excuses. Vuescan werkt bij mijn twee oude scanners (Canon LiDE) gewoon, dus ik ging er vanuit dat het wel goed zou gaan.
 • [quote:c9af0c02c2="andre@home"]Heb je echt compleet het voorschrift van de link gevolgd?
  http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/windows_clientde/thread/2d330a2a-3599-467e-89bd-91ded680356e

  Ik zou het anders nog eens proberen met een kleine aanpassing:
  Pak de zip uit in een map en ga met de muis op de exe of msi staan, kies met de R-muis voor de optie "installeren als administreren"..
  Dan verder met:
  Treiber und Software installieren ->
  PC Neustart ->
  Fehlermelung ignorieren ->
  Kompatibilität der Datei "Hotkey.exe" auf "Windows XP Service Pack 2" setzen…

  en dan de software weer starten…

  Werkt het dan?[/quote:c9af0c02c2]

  Ik wou dat mijn duits goed was!
 • [quote:a1db001898]Dan verder met:
  Treiber und Software installieren ->
  PC Neustart ->
  Fehlermelung ignorieren ->
  Kompatibilität der Datei "Hotkey.exe" auf "Windows XP Service Pack 2" setzen… [/quote:a1db001898]

  Driver en software installeren (wel dus met mijn R-muis tip erbij!)
  PC herstarten
  Foutmelding negeren
  Van bestand met de naam Hotkey.exe met R-muis bij eigenschappen op "Windows XP Service Pack 2" instellen

  ….
  8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.