Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Haperend geluid - wat is hier aan de hand?

None
4 antwoorden
  • Sinds een maand hapert het geluid van mijn PC. Dit gebeurde eerst zo nu en dan, maar inmiddels hapert het om de haverklap. Lekker muziek luisteren is er op deze manier niet bij en ook gamen en films kijken is irritant met haperingen, plopjes en kraakjes op de achtergrond.

    Ik heb al een heleboel geprobeerd, dat niet geholpen heeft:
    - nieuwste drivers installeren;
    - oudere drivers installeren;
    - standaard Windows-drivers installeren;
    - virtueel geheugen vergroten;
    - nieuwe codecpacks (K-Lite) geïnstalleerd;
    - Windows grondig opruimen;
    - enzovoort

    Uiteindelijk kwam ik erachter dat het geluid [u:fa2143d1f3]niet[/u:fa2143d1f3] (of in ieder geval een heel stuk minder) hapert wanneer ik mijn netwerkkaart uitschakel. Internet werkt verder wel naar behoren. Ook online gamen, filmpjes streamen en dergelijke is -afgezien van het geluid- geen enkel probleem.

    Overigens helpt het niet wanneer ik de LAN-verbinding uitschakel en vervolgens een WLAN-verbinding (via een dongel) gebruik. Ook dan hapert het geluid.

    Gegevens van mijn PC:
    OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1
    Moederbord: ASUS P5Q SE Plus (socket 775)
    Processor: Intel Core2Duo E7400 @ 2,80 GHz
    Geheugen: 4 GB (2 x 2 GB Kingston PC2-6400)
    Geluid: VIA AVT 1708s 8-kanaals
    Netwerk: Realtek PCIe GBE Family controller (10/100/1000)

    Weet er iemand een fatsoenlijke oplossing..?

    [b:fa2143d1f3]EDIT 1:[/b:fa2143d1f3] Zojuist heb ik even Ubuntu 12.10 vanaf een USB-stickje gedraaid (ziet er mooi uit, trouwens) en het één en ander getest qua muziek: MP3'tjes, filmpjes, Youtube-clips streamen e.d. U raadt het vast al: geen enkel probleem. Er is geen kraakje, plopje of hapering te horen :-P Heel typisch.

    [b:fa2143d1f3]Edit 2:[/b:fa2143d1f3] VLC MediaPlayer speelt onder Windows AVI-bestanden wel zonder mankeren af. Met MP3'tjes heeft-'ie ook minder moeite dan Winamp.

    [b:fa2143d1f3]Edit 3:[/b:fa2143d1f3] Ik heb bij de lokale PC-winkel even een 10/100 PCI-netwerkkaartje opgehaald om te testen. On-board netwerkkaart is uitgeschakeld in de BIOS. Muziek (VLC) hapert véél minder, maar zo nu en dan geeft-'ie nog wel een hikje - met name bij het laden van internetpagina's.
  • Het probleem is opgelost. Ik heb Windows opnieuw geïnstalleerd en er is geen hapering meer te horen in zowel muziek als films. Voor wat betreft spelletjes weet ik het nog niet, aangezien alles opnieuw geïnstalleerd moet worden. Gelukkig heb ik de save-games bewaard.

    Bedankt voor het commentaar en het meedenken ;-) :-P
  • Als mosterd na de maaltijd denk ik, maar mocht het haperen toch terug komen, kijk dan eens naar je antivirus software.
    Ik had (heb) ook last van haperingen zoals je ze beschrijft, maar als ik mijn AV-software (tijdelijk) uitschakel is het over.
    Ben je via internet bezig, dan is het een afweging tussen je veiligheid en het ongestoord kunnen kijken/luisteren. :roll:
  • Daar had ik nog niet eens aan gedacht. Misschien dat er met een update van avast! Free Antivirus iets niet helemaal goed gegaan is, waardoor de AV ineens heel veel systeembronnen ging gebruiken.

    Dat verklaart misschien ook waarom er onder Ubuntu (Live) niets vreemds aan de hand is. Maar goed, dat OS gaat natuurlijk heel anders met systeembronnen om dan Windows.

    Ik houd het in de gaten voor een volgende keer :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.