Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

internet via stopcontact

Anoniem
J. de Boer
8 antwoorden
 • Ik heb een modem/router voor draadloos internet.
  Dat werkt redelijk, maar signaal is niet geweldig.
  Nu heb ik geprobeerd om via stopcontact te internetten.
  Daarvoor heb ik 2 adapters:
  1. Homeplug 200Mbps
  2. dLan 200 Avduo (devolo)

  Ik heb een kabel lopen van router naar adapter Devolo die rechtstreeks in stopcontact zit.
  Tweede adapter van Homeplug zit ook rechtstreeks in stopcontact en kabel loopt rechtstreeks naar computer.

  Dit zou volgens mij al moeten werken, maar helaas, dat is niet het geval.

  Ik zie dat er een unidentified network wordt gevonden, en dat is het wel.

  Geen idee hoe verder. Wie heeft tips?

  Ik maak gebruik van windows Vista
 • Maken beide stopcontacten deel uit van dezelfde groep in de meterkast? Ik heb begrepen dat bij "stopcontactnetwerken" dat ook van belang is, maar ik weet het niet zeker.

  Korte zoektocht leverde dit artikel op de website van C!T op, dus wellicht word je hier iets wijzer van?
 • [quote:0bb554b236="El Barkhuysen"]Maken beide stopcontacten deel uit van dezelfde groep in de meterkast? Ik heb begrepen dat bij "stopcontactnetwerken" dat ook van belang is, maar ik weet het niet zeker.

  Korte zoektocht leverde dit artikel op de website van C!T op, dus wellicht word je hier iets wijzer van?[/quote:0bb554b236]

  Dank voor de reactie. Ik heb verschillende stopcontacten geprobeerd, geen resultaat.
 • [quote:2472daa220="El Barkhuysen"]Maken beide stopcontacten deel uit van dezelfde groep in de meterkast? Ik heb begrepen dat bij "stopcontactnetwerken" dat ook van belang is, maar ik weet het niet zeker.
  ………..
  [/quote:2472daa220]Dat heb je inderdaad goed begrepen.
  Het probleem ligt namelijk in de weg die het signaal moet afleggen. Als dat tussen verschillende groepen moet plaatsvinden dan speelt met name in moderne installaties zich het probleem af van installatieautomaten ofwel populair gezegd automatische zekeringen die in oudere installaties veel minder voorkomen. Daarin bevindt zich een stroomspoeltje, laagohmig voor 50 Hz, maar hoogohmig voor hoge frequenties zoals datasignalen.
 • [quote:16e3707c6a="J. de Boer"][quote:16e3707c6a="El Barkhuysen"]Maken beide stopcontacten deel uit van dezelfde groep in de meterkast? Ik heb begrepen dat bij "stopcontactnetwerken" dat ook van belang is, maar ik weet het niet zeker.
  ………..
  [/quote:16e3707c6a]Dat heb je inderdaad goed begrepen.
  Het probleem ligt namelijk in de weg die het signaal moet afleggen. Als dat tussen verschillende groepen moet plaatsvinden dan speelt met name in moderne installaties zich het probleem af van installatieautomaten ofwel populair gezegd automatische zekeringen die in oudere installaties veel minder voorkomen. Daarin bevindt zich een stroomspoeltje, laagohmig voor 50 Hz, maar hoogohmig voor hoge frequenties zoals datasignalen.[/quote:16e3707c6a]

  Ik woon in oud huis, elektra is laatste 20 jaar niet gemoderniseerd.
 • Nee oké, maar je zult desondanks toch wel weten of je in de meterkast nog "ouderwetse" stoppen hebt of installatieautomaten? Want die waren er toen ook al.
 • [quote:36ae1a5454="J. de Boer"]Nee oké, maar je zult desondanks toch wel weten of je in de meterkast nog "ouderwetse" stoppen hebt of installatieautomaten? Want die waren er toen ook al.[/quote:36ae1a5454]

  stoppen
 • Kunnen die homeplug en de dlan met elkaar communiceren? Meestal worden die dingen per set van 2 verkocht maar ik krijg de indruk dat dit 2 verschillende apparaten zijn, of heb ik dat mis?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.